|

15 Temmuz gecesi yazılan destan

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün 15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsü üzerinde başlattığı darbe girişimi Türkiye'nin dört bir yanından halkın meydanlara çıkması ile son buldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile sokağa dökülen halk, 15 Temmuz gecesi destan yazarken darbeci askerlerin karşısına cesurca çıkan 246 vatandaşımız şehit edildi. Türk demokrasi tarihinin kara lekesi olan darbe girişimini ve Türk milletinin cuntaya direnişini Gerçek Hayat Dergisi "15 Temmuz Direnişi" özel sayısına taşıdı.

Yeni Şafak
09:00 - 25/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 10:22 - 25/07/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı başlayan vatansever mücadele meydanlarda demokrasi nöbetiyle devam ediyor.
15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı başlayan vatansever mücadele meydanlarda demokrasi nöbetiyle devam ediyor.

FETÖ'nün gerçekleştirdiği hain darbe girişimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'meydanlara çıkın' çağrısı ile halkın meydana akın etmesi sonucunda püskürtüldü. Darbe girişimi dünya basınında geniş yankı bulurken dünyanın çeşitli ülkelerinden darbeye karşı destek mesajları geldi.



Dünya darbe girişimi karşısında Türk milletinin ayrım gözetmeden bir oluşunu ve tanklara, helikopterlere, F-16'lara karşı kahramanca duruşunu hayretle izledi. Halkın korkusuzca tankların üzerine yürümesi, kamyonla meydanlara insan taşıyan Şerife Bacı, tek başına askerlere meydan okuyan Safiye Abla direnişin önemli sembollerinden oldu. Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in cuntanın kaderini değiştiren kahramanlığı zihinlerimize ve tarihimize övgüyle yazıldı.



Gerçek Hayat Dergisi "15 Temmuz Direnişi" özel sayısı ile hain darbe girişimin tarihi uzantılarını, hafızalara kazınan çarpıcı ayrıntılarını, girişime yön veren şehitlerin portrelerini okuyucuları için paylaştı.



Erol Olçok
, Mustafa Cambaz,
Halil Kantarcı
ve niceleri...


Gerçek Hayat 'Direniş' özel sayısında İstanbul'un önemli noktalarında darbeci askerlerle korkusuzca çatışmaya giren kahramanların hayatını ele aldı. Reklamcı Erol Olçok ve 16 yaşındaki oğlu Abdullah Tayyip Olçok, 28 Şubat postmodern darbesi ile 16 yaşında hapishaneye düşen Halil Kantarcı, Yeni Şafak Fotomuhabiri Mustafa Cambaz kutlu direnişin şehitlerinden oldu.



Bir ihanet öyküsü


Özel sayıda Tahir Aksu'nun kaleme aldığı "Bir ihanet öyküsü" adlı yazıda FETÖ'nün haince planladığı darbe girişiminin adım adım ayrıntıları yer alıyor. Oldukça iyi planlandığı anlaşılan, ancak hem uygulama aşamasındaki aksaklıklar, hem de milletimizin üstün kahramanlık örnekleriyle dolu direnişi sayesinde başarısız olan kalkışmanın, “gelmiş geçmiş en büyük terör saldırılarından biri" olarak tarihe geçtiği yazıyor.



Çatışma alanları


Hain darbe girişiminin yaşandığı gece darbeci askerlerin konuşlandığı Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığı, Beştepe, Boğaziçi Köprüsü, Genelkurmay Başkanlığı ve basın binaları da özel sayıda yer alan başlıklardan. TRT binasına yapılan baskın ve spiker Tijen Karaş'a silah zoruyla okutulan korsan bildiri hala kulaklarımızda çınlamaya devam ediyor.



Birlik habercisi salâlar


Kalkışmanın ilk saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkı meydanlara çağırması ve ardından Diyanet İşleri Başkanlığı'nın emriyle okutulan salâlar Türk milletinin tek vücut olmasını sağladı. Kıbrıs Savaşı sırasında da, 1730 Patrona Halil İsyanı'nda da halk ezanlarla, salâlarla yaşananlardan haberdar edilmişti. Hatta yakın dönemde, Irak Savaşı'nda da aynı uygulamayı gördük. Salâ ile halk, uykusundan uyandı ve sabaha güvenle çıkacağı bir mücadele sonucunda amacına ulaştı.



Gerçek Hayat'ın "15 Temmuz Direnişi" özel sayısında ayrıca; FETÖ kapsamında başlatılan soruşturmalar, hain yaverler, TBMM'ye vurulan darbe, suikast girişimleri, kadın polislerimiz ve darbe tarihine ilişkin çarpıcı yazılar kaleme alındı. Gerçek Hayat özel sayısında 15 Temmuz direnişini anlatan poster okuyucularına armağan edildi.













#Darbe Girişimi
#FETÖ
#15 Temmuz
#Gerçek Hayat Dergisi
#Direniş
#İstiklal Savaşı
#Demokrasi
#Şehit
#Fetullah Gülen
#İhanet
#Ömer Halisdemir
#TRT
#Asker
8 yıl önce