|

33 bin feette doğum

Türk Hava Yolları uçağında bulunan 34 haftalık hamile Fransız yolcu Nafi Diaby, doğum sancıları tutunca 33 bin feet yükseklikte nur topu gibi bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Sağlıklı bir şekilde dünyaya gelen bebeğe ismi, kulağına ezan okunarak verildi.

Yeni Şafak ve
16:26 - 7/04/2017 Cuma
Güncelleme: 17:04 - 7/04/2017 Cuma
Yeni Şafak
Sağlıklı bir şekilde dünyaya gelen bebeğe ismi, kulağına ezan okunarak verildi.
Sağlıklı bir şekilde dünyaya gelen bebeğe ismi, kulağına ezan okunarak verildi.

Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçakla Yeni Gine'den İstanbul'a seyahat eden Fransız vatandaşı Nafi Diaby, uçakta doğum sancısı tutunca 33 bin feet yükseklikte nur topu gibi kız bebek dünyaya getirdi.

Uçakta sancılarının başlaması sonucu zıplayarak doğumu gerçekleştiren Nafi Diaby ile bebeğinin uçakla Burkina Faso'ya indirilerek hastaneye kaldırıldığı ve bebeğin son derece sağlıklı olduğu öğrenildi.

"Herkes seferber oldu"

Kabin memurlarına haber veren yolcular ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Hamile kadın için öncelikle üç koltuk ayrıldı ve battaniye serildi. Doğumun başladığı anda 18 yaşındaki Nafi Diaby’nin ayağa kalkarak zıplaya zıplaya doğumu gerçekleştirdiği ve akabinde kabin memurlarının da müdahalesiyle sağlıklı bir şekilde doğumu yaptığı öğrenildi.

Yolculardan anneye doğum hediyesi

Doğumu kaydeden yolcular, hamile kadının çok güçlü olduğunu ve kadının doğum yaparken stres yaşamaması için yolcuların sessiz ve sakin kaldığını söyledi.

Sağlıklı bir şekilde dünyaya gelen kız çocuğu Kadiju’yu yolcular alkışlarla karşıladığı belirtildi. Bebeğin annesine yolcuların hediye olarak da para verdiği öğrenildi.


"Uçakta kulağına ezan okundu"

Hamile olup olmadığını beyan etmedikçe bilemediklerini belirten kabin görevlileri, "Çok zayıftı. Orada hamile bir bayan oturduğunu biliyorduk. Sesleri duyup oraya doğru yöneldiğimizde fark ettim. Kimse 9 aylık hamile olduğunu anlayamazdı. Normalde aldığımız eğitimlerde doğum normal olarak gelişmeseydi de acil durumlarda da müdahale edecek bilgimiz vardı" dedi.

Kabin görevlisi Boutanya İnanır da, doğum yapan Nafi Diaby’nin ilk sözlerinin, "Susamıştı. Zaten doğum ayakta olmuştu. Ben gördüğümde ayağa kalkmış zıplıyordu. Biz ona elimizle destekleyerek, Fransızca bildiğim için destek olduk. Bazı yolculardan destek aldık. Ondan sonra bebek koltuğun üzerindeydi. Aldım onu kucağıma. Ben anne olduğum için. Bebeğin sağlık durumu çok iyiydi" dedi.

Sağlıklı bir şekilde dünyaya gelen kız çocuğu Kadiju’nun daha sonra yolculardan biri tarafından kabin ekiplerinden rica edilerek, "Bizim adetlerimizde çocuğun adı ezan okunarak konur" demesi üzerine ismi kulağına ezanı okunarak konduğu öğrenildi.

Hangi ülkenin vatandaşı olacak?

Edinilen bilgiye göre doğumun ardından hastanede bebeğin hangi ülke vatandaşı olacağına karar verileceği öğrenildi.

#THY
#İstanbul
#Nafi Diaby
7 yıl önce