Fransa’da ırkçıların hedefi camiler

Fransa’da iki cami İslamofobi saldırının hedefi oldu. Metz kentinde bir cami ateşe verilirken Mulhouse kentinde bir caminin duvarına da hakaret içerikli ifadeler yazıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Fransa’daki DİTİB camisinde hutbe okumuştu.

Fransa’nın doğusundaki Mulhouse ve Metz kentinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı camiler İslamofobi saldırının hedefi oldu.

SON ANDA KURTULDU

DİTİB Metz Merkez Cami Dernek Başkanı Ali Durak yaptığı açıklamada, saldırının sabaha doğru yapıldığını söyledi. Caminin camlarına molotofkokteyl bağlandığına ancak birinin düşmesiyle caminin tamamen yanmaktan son anda kurtulduğuna dikkati çeken Durak, dış cephede büyük hasar oluştuğunu, camların yandığını aktardı.

İslamofobi yükselişte

Fransa’daki Türk Müslüman Dernekleri Koordinasyon Komitesinden (CCMTF) yapılan açıklamada, ülkede Müslüman karşıtı, ırkçı ve yabancı düşmanı fikirlerin yükselişe geçtiği ve Müslüman toplumun hedef haline geldiği belirtildi.

Cami yöneticileri, saldırının faillerinin bir an önce bulunması çağrısı yaptı. Öte yandan dernek temsilcilerinin daha önce güvenlik kameralarının cami ve çevresine takılması talebi Valilikçe gerekçe gösterilmeden reddedildi.

HAYAT
İslam düşmanlığı zirve yaptı: Fransa’da İslamofobik suçlar yüzde 53 arttı