Uyumsoft Başkanı Mehmet Önder: E-Fatura'da dünyada örnek olacak bir başarıya imza atıyoruz

Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Önder, geçtiğimiz son dört yılda 175 bine yakın mükellefin e-Fatura uygulamasına geçtiğini kaydederek, bu yıl yaklaşık 300 bine yakın yeni mükellefin daha sistemin içine gireceğini belirtti. Önder, "Türkiye olarak e-Fatura uygulamalarına, Avrupa’dan çok daha sonra girdik. Tahmin ediyorum ki, 2019 yılı sonu itibariyle, Avrupa’dan çok daha iyi bir noktaya geldik. 2020 sonu itibariyle de, dünyada örnek ülke olarak gösterileceğimiz bir başarıya imza atmış olacağız" ifadelerini kullandı.

Mehmet Önder

e-Belge (e-Fatura, e-Arşiv, e-Defter, e-İrsaliye vb) uygulamalarında, 2020 yılında, 300 bine yakın yeni mükellefin daha sisteme gireceği kaydediliyor. 19 Ekim 2019 tarihinde Elektronik Defter Genel Tebliği ve Vergi Usül Kanunu Genel Tebliği ile kapsamlı bir Elektronik Belge Düzenlenmesi yapıldı. İlk dilimdeki mükelleflerin geçişi, ocak ayının ilk günüyle birlikte başladı. Temmuz ayında ikinci dilimdeki mükellefler, e-Belge uygulamalarına geçiyor olacak.

Geçtiğimiz son dört yılda 175 bine yakın mükellefin e-Fatura uygulamasına geçtiğini kaydeden Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Önder, bu yıl yaklaşık 300 bine yakın yeni mükellefin daha sistemin içine gireceğini belirtti.

Türkiye’nin e-Belge uygulamalarına geçişte önemli başarılara imza attığını ifade eden Uyumsoft Başkanı Mehmet Önder, şunları söyledi:

Eski düzene döneceksiniz denilse, hiç kimse geçmeyi istemez

Mükelleflerin e-Belge uygulamalarının konforuna alıştığının altını çizen Uyumsoft Başkanı Mehmet Önder, konuşmasına şöyle devam etti:

Mağduriyet yaşamamak için, son günü beklemeyin

Birçok konuda olduğu gibi e-Fatura uygulamalarına geçişte de, sürecin son günlere bırakıldığını ve onbinlerce mükellefin, aynı anda özel entegratörden hizmet almaya çalıştığını anlatan Mehmet Önder, şunları kaydetti: