Trabzon'da sel: 2 kişi hayatını kaybetti

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde şiddetli yağış, su baskınlarına neden olurken, debisi yükselen bazı dereler taştı. Meydana gelen sel nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti.

Haber Merkezi AA DHA
Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde şiddetli yağış, su baskınlarına yol açtı.
Trabzon'un Beşikdüzü İlçesi'nde etkili olan sağanak yağmur nedeniye meydana gelen toprak kaymaları can aldı. Dolanlı Köyü'nde kayan toprağın altında kalan Dürdane Dübüş (58) ile Ağaçlı Köyü'nde çöken evin altında kalan Fatih Oğuzhan (55), yaşamlarını yitirdi.

Beşikdüzü'nde öğleden sonra başlayan şiddetli yağış sebebiyle debisi yükselen Ağasar Deresi ile bazı dereler taştı.

Yağışın etkisini artırarak sürdürmesi ve taşan dereler sebebiyle ilçe merkezindeki çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.

İlçe merkezinde rögarların tıkanması sonucu cadde ve sokaklarda derinliği yer yer yarım metreyi bulan su birikintileri oluştu. Derelerin taşıdığı hafriyat ile bazı eşyalar yollara kadar sürüklendi.

Elektrik kesintisinin yaşandığı ilçede, Beşikdüzü Sağlık Merkezini de su bastı.

Olayın ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Beşikdüzü Belediyesine bağlı iş makineleri ilçede temizlik çalışması başlattı.

Çok sayıda araç ve vatandaş yollarda kalırken, bazı vatandaşlar ise ev ve iş yerlerini kendi imkanlarıyla temizlemeye çalışıyor.

Yağış başladığı sırada Merkez İlkokulu'nda derste bulunan öğrenciler, güvenlik amacıyla dışarı çıkarılmadı. İtfaiye aracıyla tahliyesine karar verilen öğrenciler, okul yöneticileri tarafından binanın üst katlarına çıkarıldı.

Trabzon Valisi: 2 vatandaşımızı kaybettik

AFAD'dan 'Trabzon' açıklaması

FOTOĞRAF 19
Trabzon'da şiddetli yağış
Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde şiddetli yağış, su baskınlarına neden oldu.


Kısa sürede olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, itfaiye aracının merdiveniyle öğrencilerin tahliyesine başladı. Tedbir amacıyla 112 Acil Sağlık, Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ve UMKE ekipleri de okul önünde konuşlandırıldı.

AFAD ekipleri, arama kurtarma botuyla öğrencileri tahliye çalışmalarına destek verdi.

Vali Yavuz ilçede incelemelerde bulundu

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve diğer yetkililerle ilçeye giderek, incelemelerde bulundu.

Vali Yavuz ve beraberindekilerle Şehit Öğretmen Gürhan Yardım İlkokulunda durum değerlendirmesi yaptı.

Yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Yavuz, yürütülen çalışmaları takip etti.
Trabzon'da sel 2 can aldı
Trabzon'un Beşikdüzü İlçesi'nde etkili olan sağanak yağmur nedeniye meydana gelen toprak kaymaları can aldı. Dolanlı Köyü'nde kayan toprağın altında kalan Dürdane Dübüş (58) ile Ağaçlı Köyü'nde çöken evin altında kalan Fatih Oğuzhan (55), yaşamlarını yitirdi.