Necmettin Erbakan ve FETÖ'lü sahneler geliyor

Türkiye'nin yakın tarihine ışık tutan yapımlardan TRT dizisi Sevda Kuşun Kanadında'nın yeni bölüm fragmanında dikkat çeken sahneler var. Merhum başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Kıbrıs çıkartmasındaki rolü ve FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in o yıllarda devlete nasıl sızılacağına dair sözleri, dizinin cuma günü yayınlanacak 8. bölümüne damga vuracağa benziyor.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Sevda Kuşun Kanadında dizisinde teröristbaşı Fetullah Gülen (beyaz takkeli) ve eski başbakanlardan ve dönemin Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Erbakan.
Genel Yönetmenliğini ve yapımcılığını Mesut Uçakan'ın yaptığı Sevda Kuşun Kanadında dizinin cuma günü yayınlanacak 8. bölümünde 1974'deki Kıbrıs Savaşına dair önemli vurgular olacak. Dizinin yayınlanan fragmanında dönemin Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Kıbrıs çıkartmasında üstlendiği role de vurgu yapılan bölümde, FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in o yıllarda örgüt mensuplara devlete nasıl sızmaları gerektiğini anlattığı sahneler de yer alıyor.

  • Dizin yayınlanan bülteninden;
  • "Yunan ordusunun Kıbrıs'a çıktığı ve 25 Türk mücahidinin şehit olduğu haberi gündeme bomba gibi düşer. Milli Türk Talebe Birliği'nden Kıbrıs'a destek kararı çıkar. Arif başta olmak üzere herkes gönüllü listesine adlarını yazarlar. Arif, Ömer'le birlikte üniversitede Kıbrıs için destek etkinliği düzenleyince dikkatleri bir kez daha üstüne çeker."

    Sevda Kuşun Kanadında 8.Bölüm Fragmanı
    Sevda Kuşun Kanadında, çalkantılı bir dönemi, dönemin siyasal ve toplumsal çatışmalarının gölgesinde yaşanan tutkulu ve temiz aşkları anlatıyor. Dizi, dönemin siyasi ve kültürel aktörlerini de günümüz insanına yeniden hatırlatıyor. Dizi çarpıcı sahnelerle ülkemizde gerçekleştirilmek istenen hain darbe kalkışmasının da köklerine iniyor ve ilk paralel devlet yapılanması çalışmalarına da büyük ölçüde ışık tutuyor.