Sümeyye-Selçuk çiftinin nikahı kıyıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar çiftinin nikahı Halkalı Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'ne kıyıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın kıydığı nikaha şahitlik eden 8 ismin arasında Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Akar ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yer aldı.

Yasin Yılmaz Yeni Şafak
Selçuk Bayraktar ve Sümeyye Erdoğan'ın nikahı kıyıldı.
Çiftin nikahını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kıydı.
Selçuk Bayraktar ve Sümeyye Erdoğan'ın nikahı kıyıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar dünya evine girdi. Evlilik cüzdanını geline 11. Cumhurbaşkanı Gül verdi. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın da yer aldığı nikah törenine siyaset, spor, sanat ve iş dünyasından 6 bin 500 davetli katıldı.

8 NİKAH ŞAHİTİ

Sümeyye Erdoğan-Selçuk Bayraktar çiftinin nikah şahitleri Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bosna Hersek lideri Bekir İzzetbegoviç, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Lübnan Başbakanı Saad Hariri ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama oldu.

GELİN ARABASI KÖŞKTEN ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ve damadı Selçuk Bayraktar, gelin arabası bir konvoy halinde Tarabya Köşkü'nden saat 10:20'de yola çıktı. Aynaları çiçeklerle süslü gelin arabasını Selçuk Bayraktar'ın kullandı. Gelinlikle köşkten çıkan Sümeyye Erdoğan ise aracın önünde oturdu. Nikahın yapılacağı Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi çevresinde tüm yollar trafiğe kapatıldı. Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar, köşkten ayrıldıktan hemen sonra Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'ne geldi.

HELİKOPTERLE GELDİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar'ın düğün törenine katılmak üzere helikopterle Halkalı'ya geldi. Huber Köşkü'nde yapılan hazırlıklarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve ailesi ile birlikte helikopter pistine geldi. Erdoğan ve ailesini taşıyan helikopter Halkalı Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi yakınlarındaki spor alanına inmek üzere 14.00'da havalandı. Erdoğan ailesinin hareketi öncesinde çevrede geniş güvenlik önlemleri alındığı da görüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan salona 14.15'de geldi.

Nikah töreninden ilk görüntüler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar çiftinin nikahı Halkalı Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'ne kıyıldı. İşte nikahtan ilk görüntüler


SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTILAR


Bu arada Selçuk Bayraktar, Twitter hesabından askerlerin kendisine yolladığı "Selçuk abi mutluluklar, Şırnak'tan selamlar. Bursa/JÖH" yazan pankartlı mesajı paylaştı. Bayraktar, "Şırnak'ta operasyon nedeniyle nikaha gelemeyen kahraman kardeşlerim en güzel hediyeyi yollamış" yazdı. Sümeyye Erdoğan ise twitter hesabından "Bu mutlu günümüzde tebriklerini ileten, tüm dostlara en kalbi duygularımla teşekkür ediyor, hayır dualarını bekliyorum" mesajını paylaştı.

ÜST DÜZEY GÜVENLİK ÖNLEMİ

Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar'ın nikah töreninin yapıldığı merkez çevresinde alınacak önlemlerle ilgili hazırlıklar günler öncesinden başladı. Önceki gece saatlerinde bazı yollar demir bariyerlerle trafiğe kapatıldı. Sürücüler, polis ekipleri tarafından alternatif güzergahlara yönlendirildi. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da, gece saatlerinde nikahın yapılacağı yere gelerek çalışmaları bizzat yerinde denetledi. Bu sırada, bomba uzmanı polisler nikahın yapılacağı bölgede detaylı patlayıcı madde araması yaptı. Tüm güzergahlar ve kapama noktalarına mobil EDS araçları yerleştirildi. Bomba arama köpekleri heryeri didik didik aradı. Bariyerlerin arkasına yaklaşık 2 metre arayla polisler yerleştirildi.

FOTOĞRAF 21
Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar evlendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar'ın nikahı kıyıldı. Evlilik cüzdanını geline 11. Cumhurbaşkanı Gül verdi. İşte o kareler:


DAVETLİLER İÇİN VIP MİNİBÜS

Nikahın yapıldığı Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'ne girişler protokol ve davetli girişi olmak üzere iki ayrı yerden yapıldı. Davetlilerin girdiği alana turkuaz renkli halı serildi. Araçla gelen davetliler merkezin otopark alanında araçlarından indi. Buradan ikişer üçer aile VIP minibüslere bindirilerek salonun giriş kapısına kadar götürüldü.

2 AYDIR HAZIRLIK VARDI

Sümeyye Erdoğan'ın düğün organizasyonunu siyasal iletişim duayeni Arter Reklam Ajansı Başkanı Erol Olçok yaptı. Daha önce de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çocukları, Ahmet Burak, Necmettin Bilal ve Esra'nın düğününü gerçekleştiren Arter Reklam Grubu şirketlerinden Ceo Event 'in organize ettiği düğün hazırlıklarına iki ay önce başlandı. Düğün için davetiye tasarımı yapıldı. Düğünün yapılacağı Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde özel bir sahne kuruldu. Özel ses, ışık ve watchout sistemi, salon içi çiçek süsleme ve tebrik alanıyla son derece sade ve etkileyici bir atmosfer oluşturuldu.

DOĞA MANZARALI DEKOR KULLANILDI


Salonda, en ön sırada aile bireyleri, protokol ve üst düzey bürokratlar, hemen arkasında ise davetliler yer aldı. Nikahın kıyıldığı sahne için özel bir tasarım yapıldı. Ağaçlar, bulutların yer aldığı doğa sahne dekorunun ortasına ise çiçeklerle çevrili bir tünel yer aldı. Gelin damat bu tünelin içinden geçerek sahneye çıktı. Yolların kapatılmasına tepki gösteren bazı vatandaşlar görevli polis ekipleriyle tartıştı. Bir sürücü aradaki boşluktan faydalanarak kapalı yola aracıyla dalıp, kaçtı. Polisler kısa süreli alarma geçiren araç çok gidemeden polisler tarafından durduruldu.

Sümeyye Erdoğan'ın nikah töreni Kur'an tilavetiyle başladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar'ın Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'ndeki nikah törenleri Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İşte nikah töreninden ilk görüntüler.


KURAN-I KERİM İLE BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 15:30 sıralarında alkışlar eşliğinde salona girdi. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile tokalaştıktan sonra yerine geçti. Nikah töreni saat Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Rum Suresi'nden "Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet var etmesi de O'nun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır." ayeti okundu. Kuran tilvateninin ardından Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar'ın çocukluk dönemlerinden bu yana fotoğraflarının da yer aldığı bir video gösterimi yapıldı.

DAMATTAN ANLAMLI PAYLAŞIM

Selçuk Bayraktar, Sümeyye Erdoğan'ı Tarabya'daki Cumhurbaşkanlığı köşkünden alarak gelin arabası ile yola çıktı. Çiçeği burnunda damat Selçuk Bayraktar, Twitter hesabından Şırnak'ta görevli jandarma özel harekatçıların fotoğrafını paylaştı. Bayraktar, askerlerin kendisine yolladığı fotoğrafı, "Selçuk abi mutluluklar, Şırnak'tan selamlar. Bursa/JÖH" yazan pankartlı mesajı paylaşan Bayraktar, "Şırnak'ta operasyon nedeniyle nikaha gelemeyen kahraman kardeşlerim en güzel hediyeyi yollamış" şeklinde paylaştı.

FOTOĞRAF 19
Erdoğan ailesinin mutlu günü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar'ın, Küçükçekmece Halkalı'daki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde kıyılacak nikahı için davetliler gelmeye başladı.


SÜMEYYE VE SELÇUK BİRLİKTE GELDİLER


Selçuk Bayraktar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ı Tarabya'daki Cumhurbaşkanlığı Huber Köşkü'nden aldı. Siyah renkli BMW marka gelin arabasını damat kullanırken, gelin Sümeyye Erdoğan ön koltuğa oturdu. Bayraktar, nikaha dakikalar kala Twiter hesabından kendisine fotoğraf gönderen askerlere yanıt verdi.İstanbul'da yaklaşık 35 bin davetlinin katılacağı düğüne saatler kala, Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar gelin arabasına bindi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar, siyah renkli BMW marka gelin arabasıyla konvoy eşliğinde Tarabya'daki Huber Köşkü'nden çıktı.Gelin arabasının aynalarında çiçek bulunduğu görüldü. Gelinlik giyen Sümeyye Erdoğan ön koltukta otururken, aracı Selçuk Bayraktar kullandı.

KORUMALAR SİREN ÇALDI

Erdoğan ile Bayraktar'ın nikahı saat 15.00'te Halkalı'daki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde kıyılacak. Gösteri Merkezi çevresinde nikah hareketliliği sabah saatlerinden itibaren başladı.Tarabya'dan ayrılan gelin arabası, nikahın yapılacağı salona geldi.Bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. Görevli polislere güvenlik uyarıları yapıldı. Bölgede seyreden her aracın plaka kontrolünün yapılması istendi. Bölgede görev yapan tüm polis ekiplerine yaka kartı zorunluğu getirildi. Davetlilerin giriş yapacağı alandaki görevliler özellikle uyarıldı.