2019 UEFA Süper Kupa maçı Vodafone Park'ta

2019 yılında yapılacak olan UEFA Süper Kupa maçına Beşiktaş'ın stadı Vodafone Park ev sahipliği yapacak.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Vodafone Park

Bugün İsviçre'nin Nyon kentinde yapılan UEFA toplantısının ardından 2019 UEFA Süper Kupa finaline Beşiktaş'ın stadı Vodafone Park'ın ev sahipliği yapacağı belirtildi.

Tirana, Toulouse, Haifa, Astana, Belfast, Gdansk ve İstanbul'un aday olduğu organizasyon öncesinde UEFA yönetim kurulunda oylama gerçekleştirildi. Vodafone Park oyların çoğunluğunu alarak Süper Kupa maçı organizasyonuna ev sahipliği yapma hakkı kazandı.

  • 2005 yılında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan Liverpool-Milan Şampiyonlar Ligi finali ile 2009'da Fenerbahçe'nin evi olan Ülker Stadı'nda oynanan Shaktar Donetsk-Werder Bremen Avrupa Ligi finaline ev sahipliği yapmıştı.

2019'da Vodafone Park'ta oynanacak Süper Kupa mücadelesi Beşiktaş'ın yeni stadındaki ilk büyük organizasyon olacak.


Şantiyeden stadyuma havadan görüntülerle Vodafone Arena
Beşiktaş'ın yeni stadyumu Vodafone Arena'da 2013 yılında başlayan inşaat macerası mutlu sonla bitti. Eski stadyumun yıkıldıktan sonra, normal bir şantiye görünümündeki inşaatta önce tribünler ortaya çıktı. Zorlu bir sürecin ardından çelik konsüksiyondan çatısı tamamlandı ve kaplandı. Ardından yurt dışından getirilen çimlerle sahası yeşil renge büründü. Son olarak geçtiğimiz hafta düzenlenen törenle Türkiye'nin ilk akıllı stadyumu, Türk futboluna hizmet etmeye başladı.