Muharrem Usta: UEFA ve CAS şikeyi tescilledi

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, CAS'ın 7 maçta şike olduğunu kesin bir şekilde bildirdiğini ifade ederken, "Bizim için 2010-2011 sezonunun şampiyonu Trabzonspor'dur" açıklamasında bulundu.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Fenerbahçe derbisi öncesi canlı yayında katılan Muharrem Usta çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Muharrem Usta katıldığı canlı yayında 2010-2011 sezonu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CNN Türk'e konuşan Usta'nın açıklamalarında öne çıkanlar şöyle;

"CAS 7 maçta şike olduğunu bildirdi"

  • "UEFA, 4 maçta Fenerbahçe'nin şike yaptığını tescilledi. Trabzonspor bu yüzden CAS'a gitti. CAS ise 4 maç değil 7 maçta şike olduğunu kesin bir şekilde bildirdi. UEFA ve CAS kesin olarak şike yapıldığını söyledi. Türkiye'de o sene şike var mı, yok mu tartışması bitmiştir. Kesin ve net şike yapıldığı tescillendi."

"TFF harekete geçmediği için sorun yaşanıyor"

  • "Biz TFF'ye diyoruz ki, madem şike yapılmış o zaman şampiyonluğu Trabzonspor'a ver ve şike yapanlara ceza ver. Şike kanıtlanmasına rağmen TFF harekete geçmediği için sorunlar yaşanıyor. "

"FETÖ'nün ele geçirmeye çalışması şike yapılmadığı anlamına gelmez"

  • "FETÖ, Fenerbahçe'yi ele geçirmeye çalışmışsa ilk önce ben Fenerbahçe'nin yanında olurum. FETÖ'nün Fenerbahçe'yi ele geçirmeye çalışması şike yapılmadığı anlamına gelmez. Bu ikisi ayrı konular."

"2010-2011 sezonunun şampiyonu Trabzonspor'dur"

  • "CAS ve UEFA'nın raporlarında şikenin nasıl yapıldığı yazılıyor. Bizim için 2010-2011 sezonunun şampiyonu Trabzonspor'dur. Keşke bunlar Türkiye'de olmasaydı. Milyonlarca gencimiz şike diye bir kavramla tanışmasaydı."

Muharrem Usta: Aziz Yıldırım'la tabii ki tokalaşırım ama bize yapılmış bir haksızlık var. Onun telafi edilmesi lazım.

"Menajerler ile futbolcular arasında FETÖ ilişkisi gördüm ve hemen dağıttım"

  • "Bir takım menajerler ile futbolcular arasında FETÖ ilişkisi gördüm. Genç çocuklarla bazı evlere girdiklerini öğrendim. Genç futbolcularımızı etkilemeye çalıştıklarını öğrendiğim anda bu kişileri hemen dağıttım ve Trabzonspor'dan uzaklaştırdım."