Türk Mutfağının Gözdesi Su Böreği: Yapılışı ve Püf Noktaları

Türk mutfağında bulunan onlarca börek tariflerinin en sevilenlerinden su böreği, az malzeme ile çok lezzet elde edebileceğiniz nefis bir tarif. Dokusu, ağızda dağılan kıvamı ve mis gibi kokusuyla davet sofralarının vazgeçilmezi haline gelen su böreğini sizlere vereceğimiz tarifle evlerinizde çok pratik ve kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Peki su böreği nasıl yapılır? Su böreği malzemeleri neler? Kalorisi kaç? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları ve püf noktaları.

Su Böreği Tarifi: Su böreği nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Türk mutfağına özgü bir tepsi böreği olan su böreği, yapılışı zahmetli bir o kadar keyif veren lezzetli bir tarif. Peynir ve haşlanmış yufkanın buluşmasıyla damaklarda şenlendirecek su böreği, özel günlerde sevdiklerinize en güzel ikram olacak. Su böreği tarifi, yapılışı, kalorisi ve tüm püf noktalarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

SU BÖREĞİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

Hamuru için

3,5 su bardağı un

1,5 tatlı kaşığı tuz

6 adet yumurta

Haşlamak için

1,5 litre sıcak su

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı tuz

Ara katları için

1/2 çay bardağı sıvı yağ

125 gram tereyağı (8,5 yemek kaşığı)

İç harcı için

600 gram beyaz peynir

SU BÖREĞİ YAPILIŞI

SU BÖREĞİ KAÇ KALORİ?

1 porsiyon su böreği 508 kaloridir.

SU BÖREĞİNİN PÜF NOKTALARI NELER?

İlk olarak, su böreği yapmak için en önemli malzeme yufkadır. Yufkaların taze ve kaliteli olması gerekiyor. İsterseniz yufkaları kendiniz yapabilirsiniz ama hazır yufkalar kullanmanız daha pratik olacaktır.

İkinci olarak, su böreğinde kullanacağınız malzemelerin kaliteli olması önemlidir. Peynirin taze ve lezzetli olması, su böreğinin lezzetini artıracaktır.

Üçüncü olarak, sıvı yağın kalitesi de su böreğinin lezzetini etkileyecektir. Sıvı yağ ve tereyağın kaliteli olması, böreğin kıtır kıtır olmasını sağlayacaktır.

Dördüncü olarak hamurları, parçalanmaması için çok fazla karıştırmadan yeteri kadar haşlamaya özen gösterin.

Beşinci olarak oklava ile açıp haşladığınız hamurlar fırında da pişmeye devam edeceğinden kabarık ve kat kat ayrılan bir börek hazırlamış olacaksınız. Böreğin aromasının yoğun olması için; 1 çay bardağı zeytinyağı yerine aynı oranda eritilmiş tereyağı ile hamur katlarını yağlayabilirsiniz.

ÖZGÜN
El açması Boşnak Böreği Tarifi, Nasıl Yapılır?

ÖZGÜN
Ispanaklı börek tarifi: ıspanaklı börek malzemeleri, pişirme süresi ve yapılışı

ÖZGÜN
Çiğ Börek tarifi: Kıymalı Çiğ Börek nasıl yapılır?