|

Malezya FETÖ'cüleri Türkiye'ye iade etti

Malezya polisi, 15 Temmuz darbe girişimi ve "FETÖ" ile bağlantılı üç Türk vatandaşının Türkiye'ye iade edildiğini açıkladı.

Yeni Şafak
11:27 - 12/05/2017 Cuma
Güncelleme: 11:35 - 12/05/2017 Cuma
Reuters
Malezya'da FETÖ'cüler gözaltına alınırken güvenlik kameralarına böyle yansıdı.
Malezya'da FETÖ'cüler gözaltına alınırken güvenlik kameralarına böyle yansıdı.

Malezya İçişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ahmed Zahid Hamidi, ülkede geçen hafta gözaltına alınan ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşları arasında gösterilen iki Türk vatandaşının Türkiye'ye iade edileceğini açıklamıştı.

  • FETÖ'cü Karaman ve Aslan, 2 Mayıs'ta ceza yasasının 130. maddesi çerçevesinde ulusal güvenliği tehdit suçlamasıyla gözaltına alındı.

Malezya'da okul müdürü Turgay Karaman (43), işadamı İhsan Aslan (39) ve akademisyen İsmet Özçelik (58), geçen hafta ulusal güvenlik için tehlike oluşturdukları gerekçesiyle Malezya makamlarınca tutuklandı.

Türkiye'ye iade edildiler

Malezya Polis Genel Müfettişi Halid Abu Bakar, bugün yaptığı yazılı açıklamada, sanıkların "FETÖ" ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle dün Türkiye'ye iade edildiklerini ifade etti.

Halid, yapılan soruşturmada sanıkların "FETÖ" ile bağlantılı olduklarının görüldüğünü ve pasaportlarının Türkiye tarafından iptal edildiğini söyledi. Halid, "Bu durumda bu kişiler Malezya'da yasadışı göçmen statüsündeydiler" dedi.


#FETÖ
#Malezya
7 yıl önce
default-profile-img