|

Milli takım iyi yolda

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na hazırlanan A Milli Takım'ın her geçen gün performansını yükselttiğini belirterek, "Arkadaşlarımızın kendilerine düşen görevleri en iyi şekilde yapacaklarına inanıyorum" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/08/2017 Cuma
Güncelleme: 03:04 - 18/08/2017 Cuma
Yeni Şafak
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Anadolu Ajansı'nın "Spor Masası" programına konuk oldu. Milli takımdan, gençlere, yeni yapılanmadan, ülkemizin de ev sahipliği yapacağı 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulunan Türkoğlu, "Bizim için en önemlisi, seyircimizin milli takımımızı yalnız bırakmayacak olmasıdır. A Milli Basketbol Takımı, uzun ve yoğun bir çalışma döneminin içinde. İtalya kampı bitti ve son olarak Çekya ile oynanan hazırlık maçını da Ali Muhammed'in son saniye basketiyle kazandık. Avrupa Şampiyonası öncesi her geçen gün form grafiği yükselen bir milli takımımız var" dedi.

HER ZAMAN YANLARINDAYIZ

Federasyon olarak her zaman A Milli Basketbol Takımı'nın yanlarında olacaklarını belirten Başkan Türkoğlu, "Türk halkına ricada bulunmak istiyorum; bu arkadaşlarımız, kendi takımlarında yeterli süreleri alamamış oyuncular. Ancak bu formanın ne kadar onurlu ve kutsal olduğunu da bilen arkadaşlar. Bu şansı iyi değerlendireceklerini düşünüyorum. Halkımız da yalnız bırakmazsa, gereken mücadele sergilenecektir" diye konuştu. Türkoğlu, "Akademiler, spor liseleri, spor fakülteleri çok önemli çalışmalar. Antrenörlük, menajerlik, idarecilik anlamında da eğitim çok önemli. Buralardan gelen eğitimli insanlar yönetimlerde, kulüplerde görev almalı" ifadelerini kullandı.

TÜRK OYUNCULAR DAHA
FAZLA SÜRE ALMALI

Gençler Ligi gibi farklı organizasyonlarla Türk oyuncuların daha fazla süre almasını ve tecrübelenmesini istediklerini aktaran Türkoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "İlerleyen dönemde uygulamaya koyacağımız farklı teşviklerle kulüplerimizden Türk oyuncuları seçmelerini isteyeceğiz. Bu oran yükseldikçe de yabancı sayısında düzenlemeye gideceğiz. 18 yaşındaki genç arkadaşların, yabancılara karşı basketbol ve fizik anlamda mücadele edebilmesi çok zor. Amacımız 20 yaşına kadar maç yapsın, kendisini geliştirsin, 20-22 yaşına geldiğinde de yabancılarla mücadele edecek duruma gelsin. Maalesef, çocuklar da burada zor durumda kalıyor. Haksız rekabet var. 18 yaşındaki bir arkadaşımızı, 26-28 yaşında fizik olarak gelişkin yabancı bir basketbolcunun karşısına koymanın doğruluğunu oturup konuşmalıyız."

  • Farkımız zamanla hissedilecek
  • Hidayet Türkoğlu, yapılan yanlışlara örnek olarak "yabancı kuralını göstererek, "Yapılan yanlışların bizi rahatsız ettiği durumlar oluyor ama biz işine konsantre olan ve uzun vadeli planlar yapan bir ekibiz. Yapacağımız değişikliklerle 2019, 2020 ve 2021 yıllarındaki turnuvalarda Türk oyuncuların daha başarılı olabileceği bir süreç oluşturmak istiyoruz" dedi. Geçmiş yönetimle ilgili çok fazla konuşmak istemediğini ifade eden Başkan Türkoğlu, şöyle devam etti: "Rahatsız olduğumuz noktalar var. Bazı şeyleri tekrar federasyon bünyesinde toplamak istiyoruz. Çok şey dışarıya verilmiş, pazarlamasından, organizasyon düzenlemesine kadar. Bu işleri kendi bünyesinde yapabilecek iyi bir ekip olduğumuzu düşünüyoruz. Yapacağımız küçük küçük dokunuşlarla yeni yönetim olarak getirdiğimiz farklılıkları zamanla herkes hissedecektir."
#Basketbol
#Hidayet Türkoğlu
7 yıl önce