|

Manisa büyükşehir 2024 seçim sonuçları: Cengiz Ergün mü, Ferdi Zeyrek mi kazandı? Kim önde?

2024 Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi, Türkiye genelindeki yerel seçimlerin bir parçası olarak 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Bu seçimler, 1.113.141 seçmen kaydının bulunduğu Manisa da dahil olmak üzere Türkiye'nin 81 ilindeki belediye başkanlıkları, belediye meclisi üyelikleri ve mahalle muhtarlıkları için yapıldı. 2024 Manisa seçim sonuçlarına göre Manisa için yarış, Cumhur İttifakı MHP adayı Cengiz Ergün ile CHP adayı Ferdi Zeyrek arasında geçmesi bekleniyor.

15:35 - 31/03/2024 Pazar
Güncelleme: 15:16 - 28/03/2024 Perşembe
Yeni Şafak
Manisa Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024
Manisa Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024
Seçim sonuçları 2024 ile 1.113.141 seçmenin olduğu Manisa'da 5 yıl görev alacak belediye başkanı netleşiyor. Cumhur İttifakı MHP adayı Cengiz Ergün ile CHP adayı Ferdi Zeyrek Manisa belediyesi için yarışıyor. 2024 Manisa
, Cengiz Ergün, Ferdi Zeyrek oy sayısı, oy oranı, hangi aday önde? sorusu seçmenler tarafından merak konusu. Peki Manisa büyükşehiri kim kazandı, Cengiz Ergün mü, Ferdi Zeyrek mı kazandı, aldıkları oy oranı oy sayısı kaç? Kim önde? İşte 2024 Manisa seçim sonuçları canlı oy oranları.

Manisa büyükşehiri kim kazandı? Cengiz Ergün mü Ferdi Zeyrek mi kazandı?

31 Mart Manisa yerel seçim sonuçları oy sayım işleminin başlamasıyla birlikte belli oluyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte Cengiz Ergün ve Ferdi Zeyrek’in Manisa’da aldığı oy oranı yenisafak.com'da yer alacak. Haritalı seçim sonuçları sorgulama sayfası üzerinden Cengiz Ergün ve Ferdi Zeyrek 2024 seçim sonuçlarına göre oy sayıları, oy oranları, açılan sandık oranı, toplam seçmen sayısı, katılım oranı, kullanılan oy sayısı, geçerli ve geçersiz oy sayıları netlik kazanacak.

Cengiz Ergün - Ferdi Zeyrek yüzde kaç oy aldı?

Yerel seçimlerde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışan MHP’nin adayı Cengiz Ergün ve CHP’nin adayı Ferdi Zeyrek aldıkları oy oranları, açılan sandık sonuçlarına göre belli olmakta.

Cengiz Ergün kimdir?

Cengiz Ergün, 1960 yılında Manisa'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Manisa'da tamamladıktan sonra Muğla Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun olan Ergün, askerlik sonrası kendi şirketini kurdu, serbest inşaat müteahhitliği yaptı.

Ergün, 2000-2008 yıllarında Manisaspor'da başkanlık yaptı. Ergün'ün başkanlığı döneminde Manisaspor, ilk defa 2005-2006 sezonunda Süper Lig'e çıktı.

İlk kez 2009'da MHP'den Manisa Belediye Başkanı olan Ergün, 2014'te MHP adayı olarak, büyükşehir statüsünü kazanan Manisa'da tekrar belediye başkanı seçildi.

2019 yerel seçimlerinde MHP ve Cumhur İttifakı adayı olarak yeniden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ergün, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Ferdi Zeyrek kimdir?

Ferdi Zeyrek, 1977'de Manisa'da doğdu. Zeyrek, Uludağ Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nü bitirdi.

Manisa'da mimari projeler ve iç tasarım işleri üzerine kendi şirketini kuran Zeyrek, sivil toplum kuruluşlarında çeşitli görevlerde bulundu. Manisa Mimarlar Odasında başkanlık yapan, Manisa Akademik Odalar Birliğinde de görev alan Zeyrek, 2012-2014'te Manisaspor Yönetim Kuruluna seçildi.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği, Şehzadeler Belediye Meclis üyeliği ve İmar Komisyonu üyeliği yapan, CHP'nin Yunusemre ilçe örgütünde de İmar Komisyonu Başkanlığı görevinde bulunan Zeyrek, daha sonra CHP Manisa İl Başkanlığına seçildi. Ferdi Zeyrek, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Manisa Yerel Seçim Belediye Başkan Adayları 31 Mart 2024

  • Hak ve Özgürlükler Partisi Abdurrahim Aydın - (Manisa)
  • Demokrat Parti Ahmet Gökmen - (Manisa)
  • Bağımsız Türkiye Partisi Ayhan Baş - (Manisa)
  • Adalet Birlik Partisi Bahtiyar Aksoy - (Manisa)
  • Türkiye Komünist Partisi Baran Etik - (Manisa)
  • Türkiye Komünist Hareketi Çayan Demir - (Manisa)
  • Milliyetçi Hareket Partisi Cengiz Ergün - (Manisa)
  • Cumhuriyet Halk Partisi Ferdi Zeyrek - (Manisa)
  • Zafer Partisi Gökhan Parlak - (Manisa)
  • Memleket Partisi Gülnur Efe - (Manisa)
  • İYİ Parti Gürhan Özcan - (Manisa)
  • Yeniden Refah Partisi Hatice Nur Germir - (Manisa)
  • Emek Partisi İbrahim Dağdelen - (Manisa)
  • Millet Partisi Kazım Topal - (Manisa)
  • Vatan Partisi Mustafa Daban - (Manisa)
  • Yeni Türkiye Partisi Saki Yağarcık - (Manisa)
  • Gelecek Partisi Selçuk Özdağ - (Manisa)
  • Demokratik Sol Parti Turgay Akbaba - (Manisa)
  • Hür Dava Partisi Yahya Samihsan - (Manisa)

Oy verme saatleri kaç?

YSK, seçimin mart ayında olması nedeniyle mevsim şartları ve güneşin batış saatini dikkate alarak, doğudaki 32 ilde oy verme saatini bir saat erkene aldı. Bu nedenle, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis'te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak. Bu illerin dışında kalan diğer yerlerde oy verme saatleri 08.00-17.00 olacak.

Büyükşehirlerde, sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık; diğer illerde ise sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

#Manisa seçim sonuçları
#Manisa seçim seçim sonucu
#Manisa seçim sonuçları 2024
#Manisa oy oranı
#Manisa yerel seçim sonucu
1 ay önce