|

iPhone 7 özellikleri ve fiyatı! iPhone 7 geliyor!

iPhone 7'nin özellikleri ve fiyatı hakkında bilgilere haberimizde ulaşabilirsiniz. 4 inç ekranlı olması beklenen iPhone 7'nin teknik özellikleri ve fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar..

Yeni Şafak
17:30 - 12/04/2016 Salı
Güncelleme: 14:45 - 9/02/2017 Perşembe
Diğer
iPhone 7
iPhone 7

iPhone 7 özellikleri ve fiyatı!



2015 yılının sonlarına doğru gelecek olan iPhone 7 kamerası hakkında sızan bilgiler şöyle;



Üç Boyutlu fotoğraf çekme özelliği: LinX firmasının geliştireceği kamera, 3B efekti vererek fotoğraf çekmemize olanak tanıyor. Böylelikle fotoğraflarda daha canlı ve derinliğe sahip görüntüler yakalayabileceğiz. Bu özellik derinliğin artırılma ve azaltma uygulamalarıyla beraber gelecek ve fotoğrafların işlenmesini kolaylaştıracak.



DSLR seviyesi: çift lensle gelecek olan kamera DSLR kameralarla aynı kalitede fotoğraflar çekmeyi de mümkün kılıyor. Çift lens Sony tarafından üretilecek ancak kameraya montajı yine LinX tarafından montajı yapılacak.



Tasarımı daha yakışıklı olacak; iPhone 7'nin kamera tasarımı son derece farklı olacak. Telefon üzerindeki kamera son derece bütünleşmiş olarak tasarlanıyor. Kasa ve objektif uyumunun son derece modern olacağı da gelen bilgiler arasında.



Apple Watch'un bir özelliği olan Force Touch özellikli retina ekran, Apple iPhone 7'nin de ekran teknolojisi olacak. Force Touch ekran dokunmak ve bastırmak arasındaki farkı algılayabiliyor ve her iki yönteme göre uygulamaları kontrol edebiliyor.Yeni tanıtılan MacBook ve Apple Watch'un kullandığı Force Touch ekran teknolojisi, bundan böyle bütün Apple ürünlerinde yer alacak. Bunun anlamı büyük olasılıkla bu sene sonunda tanışacağımız iPhone 7'nin ekranının da Force Touch teknolojisi ile çalışacak olması anlamına da geliyor.



Force Touch teknoloji ekran üzerine uygulanan parmak kuvveti şiddetini tanımlayarak uygulamaları buna göre yöneten bir teknoloji. Force Touch sert ve yumuşak baskı şiddetlerini değerlendirerek programlandığı şekilde işlemesini sağlıyor.



Örneğin bir mesaj yazarken klavyedeki harfe daha sert basarsak o harfin büyük harfe dönüşmesi gibi temel komutları artık Force Touch ile yapabiliyor olacağız. Apple Watch'ta Force Touch uygulamaları açıp kapamada ve sekmeler arasında gezinmede kullanılıyor.





4 inç ekranlı iPhone 7


Dünya'nın önde gelen teknoloji devi Apple, iPhone 7 ile birlikte bu kez minik boyutlu iPhone bekleyenlerin gönlünü almaya çalışacak gibi gözüküyor. Bu çok yeni bir bilgi değil; çoktandır bu 4 inç ekranlı yeni bir iPhone'un geleceği zaten kulaktan kulağa dolaşıyor. Ama şimdi ortaya atılan yeni iddialar, küçük iPhone'un gerçek olmaya yaklaştığını gösteriyor.



Apple'ın taşeron üreticilerinden ve tedarikçilerinden bir olan AU Optronics'ten sızan bilgilere göre, Apple, 4 inç'lik telefon ekranlarını şimdiden sipariş etmiş durumda. Bu da iPhone 6S ya da en geç iPhone 7 serisi içinde, mini modellerin de bulunacağını gösteriyor. Sızan verilere göre siparişler, 4 inç, 4.7 inç ve 5.5 inç boyutlarında ekranlar içeriyor. Ancak bir ihtimal de, bu yeni minik telefonun iPhone 6C modeli olabileceği yönünde.






İPHONE 7 İÇİN BEKLENEN TEKNİK ÖZELLİKLER


Safir Kristal Cam Ekran


2014 yılında iPhone 6 modelinin safir kristal cam ekran olarak çıkacağı söylentileri gerçek olmadı. Ve görünüşe göre, birçok iPhone kullanıcısının iPhone 6 modelinin kolay çizldiği yönünde şikayeti var. 2014 yılında Apple firmasının safir cam üreten bir şirket ile anlaştığı söylentileri çoğaldı. Bu nedenle, Apple'ın iPhone 7 üzerinde safir kristal cam ekranı kullanacağına kesin gözüyle bakılıyor.



Kablosuz Şarj


Kablosuz Şarj özelliği Android cihazların bir çoğunda ve Samsung'un yaklaşan amiral gemisi modeli Samsung Galaxy S6'da mevcut olacak.


Bu nedenle, Kablosuz şarj özelliği herhangi bir benzer akıllı telefonlarda bulunuyorsa bu, Apple iPhone 7'ye bir katma değer olacaktır.






Geliştirilmiş Pil Ömrü


Android akıllı telefonların pil ömrü her yeni modelde biraz daha artıyor. Buna rağmen iPhone'ların pil ömrü hala beklentilerin altında kalıyor. Ve dahası, android telefonlar en yeni donanım birimleri ile daha az güç kullanan, olağanüstü performans yeteneğine sahip. Ve bu nedenle, Apple daha az güç tüketen işlemci ile pil ömrünü uzatmayı hedefliyor.



Su geçirmez Dış Gövde


Son birkaç yıl içinde piyasaya ya su geçirmez dış gövdesi olan ya da suya dayanıklı kaplama ile üretilmiş bir çok telefon modeli sunuldu. Samsung Galaxy S5 ve Sony Xperia serisi bu örneklerden bazılarıdır. Apple'ın iPhone7 modelinde su geçirmezliğe çok önem vereceği söyleniyor. Söylentiler doğruysa, sadece dış gövde ve ana devre kartları değil tüm telefon su geçirmez olacak.



Mükemmel Ekran Çözünürlüğü


Samsung telefonlar ile Apple cihazları karşılaştırdığımızda, Samsung cihazların üstün çözünürlük farkı her zaman göze çarpıyor. Teknoloji devi Apple, iPhone 6 Plus modelinde ilk Full HD cihazını sundu. Bu nedenle, önümüzdeki Apple iPhone 7 modeli Quad HD ekrana sahip olabilir.



Force Dokunmatik Ekran


iPhone 7, Force Touch dokunmatik ekran teknolojisi ile sert bir dokunuş ve hafif bir ayırt yeteneğine sahip olacak. Bu özel Force Touch, esnek Retina ekrandaki minik elektrotları kullanarak, hafif bir dokunuş ile güçlü bir basma hareketi arasındaki farkı anlıyor ve istenildiği zaman ekrandaki içeriklerle ilgili belirli kontrollere anında erişim sağlıyor.



Not: iPhone 7'ye ait veriler yabancı kaynaklardan derlenmiş olup gerçek verileri kapsamamaktadır.



Apple iPhone 6S ve iPhone 7'de LCD mi LED mi Kullanacak?


Apple, iPhone 6S ve iPhone 7'de LCD mi yoksa LED mi kullanacak?


Gelecek nesil iPhone ekranı şimdiden konuşulmaya başlandı…


iPhone 6'nın ardından gözler iPhone 6S ve hatta onu izleyecek olan iPhone 7'ye döndü. Yeni telefonlarda kullanılacak ekran teknolojisinin endüstri içerisinde konuşulması ise bir başka Apple ürününde kullanılan ekran türünün değişmesinden kaynaklandı.


Yakında satışa çıkacak olan Apple Watch akıllı kol saatinde OLED ekran kullanılması, Apple'ın mobil cihazlarında bu teknolojiye yöneldiğine dair bir izlenim uyandırmıştı. OLED ekranlar belirli açılardan diğer panel teknolojilerine göre daha avantajlılar.


Ancak yayınlanan bir analiz Apple'ın daha uzun bir süre telefonlarında LCD ekran kullanmaya devam edebileceğini ortaya koyuyor. Finans kuruluşu JP Morgan tarafından yapılan analizde, Apple'ın ekran panellerini üreten Japan Display şirketine yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım yaptığı bildiriliyor.





Apple'ın bu yatırımı yapmasındaki sebep, şirketin her yıl 100 milyon adet civarında LTPS LCD türünden 5 inçlik ekranı üretebilmesini garanti altına almak. Bu sayede yakın gelecekte en azından telefonlar için ekran paneli sıkıntısı çekilmemesi garantileniyor.


Tabii ki bu kadar büyük üretim rakamı Apple'ın telefonlarında daha uzun süre LCD ekran kullanmaya devam edeceği anlamına gelecektir. Bu üretim rakamları 2016'da çıkması beklenen iPhone 6S ya da iPhone 7 modeline bile yetecek miktarda olacaktır.



iPhone 7'nin özellikleri ve fiyatı hakkında bilgilere haberimizde ulaşabilirsiniz. 4 inç ekranlı olması beklenen iPhone 7'nin teknik özellikleri ve fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar..





#iPhone
#iPhone 7
#iphone 7 teknik özellikleri
#iPhone 7 fiyatı
8 yıl önce
default-profile-img