|

Almanya ve Fransa: Türkiye IŞİD'i desteklemiyor

.
00:00 - 28/08/2014 Perşembe
Güncelleme: 23:34 - 27/08/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Almanya ve Fransa: Türkiye IŞİD'i desteklemiyor
Almanya ve Fransa: Türkiye IŞİD'i desteklemiyor

CHP'nin 'Türkiye IŞİD'i destekliyor' iddiasına Almanya ve Fransa'dan da yalanlama geldi: Almanya Dışişleri Bakanlığı, Sol Parti'nin 'Irak krizi ve Suriye'deki savaşa etkileri' başlıklı soru önergesine hükümet adına yazılı yanıt verdi. Sol Parti'nin, 'Almanya'nın NATO partneri olan Türkiye'nin IŞİD ile olası bir işbirliği konusunda hükümetin elinde bilgiler var mı?' sorusuna bakanlık, 'Hükümetin elinde bu soruda kastedileni destekleyen herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Ayrıca IŞİD, aralarında Türkiye'nin Musul Başkonsolosunun da bulunduğu 40'ın üzerinde Türk vatandaşını rehin tutmaktadır' yanıtını verdi.

KARİKATÜRİZE ETMEYİN

Sol Parti'nin soru önergesinde, basında IŞİD ile ilgili yer alan haberler ve CHP yetkililerinin dile getirdiği iddialarına ilişkin soru 'Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği, AKP'nin yanı sıra CHP ile de temaslara sahiptir ve bu iddialar da ele alınmıştır. Söz konusu temaslarda radikal gruplarla ilişkiler hakkındaki eleştirilerin elle tutulur bir şekilde desteklendiği görülememiştir' şeklinde yanıtlandı. Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ise sosyal paylaşım sitesi Twitter'da resmi hesabından kendisine sorulan soruları yanıtladı. Türkiye'nin IŞİD'i destekleği iddiasıyla ilgili soruya Fabius, 'Karikatürize etmeyin. Türkiye, Fransa'nın müttefikidir' cevabını verdi.

ABD , Erbil ve Musul Barajı yakınlarındaki IŞİD hedeflerini dün de vurdu. Saldırıda IŞİD'e 5 aracın yok edildiği, bir binanın da ağır hasara uğratıldığı belirtildi.

10 yıl önce