|

Başbakan elinde süpürgeyle 'temizlik yemini' etti

Milyonlarca kişinin, parkları, kamu binalarını ve sokakları temizlemek için seferber olduğu "Temiz Hindistan Kampanyası" kapsamında Başbakan Narendra Modi de eline süpürge alarak kampanyaya destek verdi. Kampanya 5 yıl sürecek ve Hindistan vatandaşları 5 yıl boyunca 'temizlik yemini' edecek.

Aa
00:00 - 2/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 12:15 - 2/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Başbakan elinde süpürgeyle 'temizlik yemini' etti
Başbakan elinde süpürgeyle 'temizlik yemini' etti

Başbakan Narendra Modi, Hindistan'ın bağımsızlık lideri Mohandas Gandhi'nin doğum yıl dönümünde başlattığı "Temiz Hindistan Kampanyası"na başkent Yeni Delhi'nin yoksul mahallerinden birinde sokakları süpürerek katıldı.

Mayıs ayında iktidara geldiğinden bu yana hemen her konuşmasında temizliğin ve hijyenin önemine değinen Modi, daha sonra başkentin merkezinde, yeni temizlenmiş yollarda toplanan binlerce kişiyi selamladı.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, süpürdüğü çöpleri yerden alarak 'Temiz Hindistan Kampanyası'na destek verdi
Yemin eden herkes 100 saat çevre temizliği yapacak

Dünyanın en pis ülkelerinden biri kabul edilen Hindistan'ın imajını değiştirmeyi amaçlayan kampanya, beş yıl sürecek. Hükümet, 1,2 milyar nüfusun yarısından fazlasının tuvaletinin olmadığı ülkede binlerce umumi tuvalet inşa edecek. Kampanya sırasında yetkililer ve öğrenciler, her yıl 100 saati çevre temizliğine harcayacak.

Kampanya öncesinde gazeteler ve televizyon kanalları, temizlik ve hijyenle ilgili toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli reklamlar yayınladı ve Hindistanlılara çalıştıkları ve yaşadıkları yerleri temizlemeleri için eyleme geçmeleri çağrısında bulundu.

Milyonlarca kişinin elinde süpürge

Reklamların son derece etkili olduğuna dikkati çeken yetkililer, kampanyanın ilk gününde ülke genelinde milyonlarca kişinin ellerinde süpürgeler, çöp poşetleri ve tırmıklarla sokaklara döküldüğünü açıkladı.

Aralarında milletvekilleri, hükümet yetkilileri, polisler, öğretmenler, öğrenciler ve işçilerin de bulunduğu milyonlarca kişinin, parklardaki çöpleri topladığı, sokakları ve kamu binalarını temizlediği gelen haberler arasında.

9 yıl önce