|

Suriyeli muhalifler: YPG Esed'e yardım etti

Suriyeli muhalifler, PYD'nin askeri kolu YPG'nin Esed rejimine yardım ettiğini öne sürdü. Muhaliflerin Halep basın bürosu tarafından yapılan açıklamada "YPG, Nubbul ve Zehra beldelerindeki rejim güçlerine silah, mühimmat ve savaşçı gönderdi" ifadesi kullanıldı. - ÖSO komutanı Hamidi: - "Nubbul ve ez-Zehra cephelerindeki savaşçılarımız, YPG'nin rejim güçlerine lojistik destek verdiğini ve Afrin'den geçişini kolaylaştırdığını doğruladı"

Yeni Şafak
15:07 - 26/11/2014 Wednesday
Güncelleme: 13:11 - 26/11/2014 Wednesday
AA
.
.
Suriyeli muhalifler ve aktivistler, PYD'nin silahlı kanadı YPG'yi Esed rejimi askerlerine yardım etmekle suçladı. 


Aktivistlerin Halep basın bürosundan yapılan açıklamada, "Afrin'deki Kürtlerden oluşan Halk Savunma Birlikleri (YPG), Nubbul ve Zehra beldelerindeki rejim güçlerine silah, mühimmat ve savaşçı gönderdi" denildi.


Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanı Albay Abdusselam Hamidi, "Nubbul ve ez-Zehra cephelerindeki savaşçılarımız, YPG'nin, rejim güçlerine lojistik destek verdiğini ve Afrin'den geçişini kolaylaştırdığını doğruladı" dedi.


Hamidi, rejim güçlerinin savaş uçakları ve askeri destek sayesinde rahatladığını belirterek, "Esed güçleri, YPG'nin yardımı ile Nubbul ve Zehra'ya geçti" diye konuştu.


Anadan kenti basın ofisi sözcüsü Yasin Ebu Raid ise "YPG kuşatma altındaki rejim güçlerinin yerlerinin bilinmemesi ve uçaklardan atılan mühimmatın muhaliflerin eline geçmemesi için bölgede çapraz ateş açtı" ifadelerini kullandı.


Öte yandan YPG'nin Afrin savunma heyeti başkanı Abdu İbrahim, suçlamaların asılsız olduğunu ve bölgedeki gruplar arasında fitne çıkarma amacı taşıdığını savunarak, "Halk Savunma Birlikleri tarafsızdır ve çatışma noktalarından uzaktadır" şeklinde konuştu.


 


Suçlamaları kınayan " Kürt Kardeşlik Koordinasyonu" üyesi Balman Hasan, " Bu haberler doğrulanmadan yayınlandı" şeklinde konuştu. Hasan, bu haberlerin doğruluğuna inanmanın gruplarda intikam isteği uyandıracağına ve Afrin'deki sivillerin hayatını tehlikeye atacağını belirtti.


Afrin kenti Halk Savunma Birlikleri'nin rejim askerlerine yardım ettiği gerekçesi ile bir buçuk yıl önce kuşatılmış, kente mal ve gıda girişi yasaklanmıştı. Muhalifler ve Halk Savunma Birlikleri arasında çıkan çatışmalar yapılan ateşkeş ile sona ermişti.


Muhalifler Nubbul ve Zehra kentlerini bir kaç gün önce kuşatma altına almıştı. Halep kırsalındaki yardım yollarını kesmek ve Nubbul ile ez-Zehra'daki kuşatmayı yarmak isteyen rejim güçleriyle muhalifler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.


Halk Savunma Birlikleri terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD'nin silahlı kanadı olarak biliniyor.
#Afrin
#Halk Savunma Birlikler
#Nubbul ve ez-Zehra
9 years ago