|

Yunanistan'dan Gazze'ye 30 kutu ilaç

Yunanistan'da bir süre önce işten çıkarılan temizlik işçisi kadınlara destek amaçlı düzenlenen konserde Gazze'ye gönderilmek üzere yaklaşık 30 bin kutu ilaç toplandı.

Aa
00:00 - 28/07/2014 Pazartesi
Güncelleme: 23:53 - 28/07/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Yunanistan'dan Gazze'ye 30 kutu ilaç
Yunanistan'dan Gazze'ye 30 kutu ilaç

Başkent Atina'da Sintagma Meydanı'nda düzenlenen konser alanına Gazze'ye yardım amaçlı kurulan masaya Yunanlar büyük ilgi gösterdi. Filistin'e Özgürlük Grubu ve Yunanistan İnsani Yardım Örgütü Fair Planet tarafından kurulan masalardaki yetkililere vatandaşlar kendi imkanlarıyla satın aldıkları yaklaşık 30 bin kutu ilacı teslim etti.

Fair Planet temsilcisi Yorgos Kalyabeçis, "İlaçların Gazze'ye ulaşması çok zor. Fakat burada asıl önemli nokta insanların ne kadar duyarlı davrandıkları" dedi.

Yunanistan'ın birçok yerinden çok sayıda ilaç toplandığını söyleyen Kalyabeçis, "Bu insanlar bu ilaçları tamamen kendi imkanlarıyla satın aldılar. İşte bu dayanışma ruhunun ölmediğinin bir göstergesidir. Toplanan ilaçlar gruplaştırıldıktan sonra hiç zaman kaybetmeden Gazze'ye gönderilmek üzere yola çıkacak. Oradaki insanların buna çok ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

"Yunan halkına teşekkür ediyorum"

Herhangi bir yardım örgütüne üye olmadan gönüllü olarak görev yapan Filistinli Avad Halil ise şunları kaydetti:

"Gazze'deki kardeşlerimize yadım edebilmek için masada kuyruk oluşturan Yunan halkına teşekür ediyorum. Yunan halkı Filistin konusunda gerçekten çok duyarlı davranıyor. Bu, halkım adına çok sevindirici bir olay. Umarım toplanan ilaçlar yerine ulaşır ve bir hayatın kurtulmasına vesile olur."

10 yıl önce