|

ABD Başkan Yardımcısı Pence Asya'nın en büyük camiisinde

Güney Asya'nın en büyük camisini eşi ve kızlarıyla ziyaret eden ABD Başkan Yardımcısı Pence, Endonezya'daki İslam'ın dünyaya ilham verdiğini söyledi.

Yeni Şafak
12:17 - 21/04/2017 Cuma
Güncelleme: 12:28 - 21/04/2017 Cuma
AA
Camide dua eden Pence, ülkedeki İslam'ın açıkça dünyaya ilham verdiğini söyledi.
Camide dua eden Pence, ülkedeki İslam'ın açıkça dünyaya ilham verdiğini söyledi.

Endonezya'ya giden ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in duraklarından biri, Güney Asya'nın en büyük camisi oldu. Pence, eşi ve kızlarının İstiklal Camii'ni ziyaretinde çekilen çok sayıda fotoğrafı, uluslararası haber ajansları dünyaya servis etti. Ziyarette Karen Pence ile kızları Charlotte ve Audrey'in başlarını örttüğü görüldü.

Camide dua eden Pence, ülkedeki İslam'ın açıkça dünyaya ilham verdiğini söyledi. ABD Başkan Yardımcısı'na göre, İslam bütünleştirici, ayrıştırıcı değil.

ABD Başkanı Donald Trump'ın yedi Müslüman ülkeye getirdiği vize yasağı ve İslam karşıtlığını yumuşatmayı hedefleyen Pence, Washington yönetiminin radikal teröristleri ayırdığını vurguladı. Başkan Yardımcısı Pence, bütün insanlığın karşısındaki en büyük tehditlerden birinin radikal terörizmin yükselmesi ve yayılması olduğunu söyledi.

Başkan Yardımcısı Pence, bir Evangelist Hristiyan.

10 milyar dolarlık 11 anlaşma imzalandı

Endonezya’yı ziyaret eden ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in temaslarının ikinci gününde Endonezyalı ile Amerikalı şirketler arasında 10 milyar dolarlık 11 anlaşma imzalandı.

Endonezya Devlet Başkan Yardımcısı Yusuf Kalla ve Pence, iki ülke şirketleri arasında enerji, petrol, gaz, yenilenebilir enerji ve bilgi teknolojileri alanlarında 11 anlaşmanın başkent Cakarta'da Başkanlık Sarayı'ndaki imza törenine katıldı.

Endonezya'nın dördüncü büyük ticaret ortağı olan ABD ile geçen yılki ikili ticaret hacmi 23,4 milyar dolar olmuştu.

#​Endonezya
#Mike Pence
7 yıl önce