|

ABD insanlık suçu işledi

Uluslararası Af Örgütü, ABD'nin Musul'daki hava saldırılarında ailelerin bulunduğu binaları özellikle hedef aldığını açıkladı. Görgü tanıkları bu ay yüzlerce kişinin hayatını kaybettiğini anlattı. 24 Mart’ta fosfor bombası da kullanan ABD savaş suçu işliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 03:16 - 29/03/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Çocukları kasten vuruyorlar
Çocukları kasten vuruyorlar

Irak'ın Musul kentinde ABD saldırılarında yaşanan sivil can kayıpları ürkütücü boyuta vardı. Uluslararası Af Örgütü, Irak'ta DEAŞ'ın elindeki Musul'u geri almak için ABD öncülüğünde sürdürülen operasyonda sivillerin korunması için yeterli önlemin alınmadığı uyarısında bulundu.





Örgüt, hava saldırılarının ailelerin bulunduğu binaları hedef aldığına dair kanıtlara ulaştıklarını belirtti. Görgü tanıkları kentte sadece bu ay içinde yüzlerce kişinin hava saldırılarında hayatını kaybettiğini söylüyor. Sadece 17 Mart'ta Musul'un Celile mahallesinde sivillerin yaşadığı apartmanlara yapılan saldırılarda 200'den fazla kişi hayatını kaybetmişti. ABD'nin 24 Mart'ta Musul'da fosfor bombası kullandığı da görüntülenmişti.





HEDEF DAHİ GÖZETMİYOR


Örgütün danışmanlarından Donatella Rovera “Iraklı yetkililerin sivillere bölgeyi terk etmek yerine evlerinde kalmalarını söylediği göz önünde bulundurulduğunda, koalisyon güçlerinin saldırılarında çok fazla sayıda sivilin de öleceğini biliyor oldukları sonucuna varabiliriz. Orantısız ve hedef ayırmayan saldırılar uluslararası insan haklarına aykırı ve savaş suçu sayılabilir” dedi.


#Uluslararası Af Örgütü
#ABD
#Musul
7 yıl önce