|

ABD: PYD ile hareket eden askerlerimiz var

Türkiye’nin sınırına yakın ABD zırhlılarının PYD/PKK unsurlarıyla devriye gezip gezmediğine yönelik soruya cevap veren Pentagon Sözcüsü Albay Davis, “Suriye’nin kuzeyinin tamamında ortaklarımız olan PYD ile hareket eden ABD askerleri var. Sınır alanları da bizim hareket alanlarımıza dahil” dedi.

Yeni Şafak
22:23 - 28/04/2017 Cuma
Güncelleme: 22:27 - 28/04/2017 Cuma
AA
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Albay Jeff Davis
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Albay Jeff Davis

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Albay Jeff Davis, ABD’nin, PYD/PKK ile Suriye’nin kuzeyinde birlikte hareket ettiğini kabul etti.

Pentagon Sözcüsü Davis, günlük basın brifinginde, Türkiye’nin sınırına yakın ABD zırhlılarının PYD/PKK unsurlarıyla devriye gezip gezmediğine yönelik soruları cevaplandırdı.

Albay Davis, söz konusu iddiaya ilişkin, “Suriye’nin kuzeyinin tamamında ortaklarımız olan Suriye Demokratik Güçleri ile hareket eden ABD askerleri var. Sınır alanları da bizim hareket alanlarımıza dahil.” dedi. Ancak Sözcü, bunun, "PYD/PKK’nın Türkiye’ye yönelik saldırılarına TSK’nın karşılık vermesini engellemek üzere yapılıp yapılmadığı" sorusunu ise geçiştirdi.

Davis, PYD’nin Irak sınırından Münbiç’e, oradan da Rakka’nın kuzeyine kadar olan alanı kontrol ettiğini ve ABD askerlerinin de o alanda onlarla birlikte hareket ettiğini aktardı; ancak Münbiç’te yaptıkları gibi Tel Abyad civarında da “bir tür caydırma ve güvence verme operasyonu” düzenleyip düzenlemediklerine yönelik soruları ise yanıtsız bıraktı.

Sözcü Davis, TSK ile iletişimlerinin günlük olarak devam ettiğini sözlerine ekledi.


#ABD
#PYD/PKK
#Rakka
#Tel Abyad
#Türkiye
#DEAŞ
7 yıl önce