|

ABD'de 'yanlışlık'la cinayet: Arap zannetti ateş açtı!

ABD'nin Kansas eyaletinde Adam Purinton isimli ABD vatandaşı, Arap zannettiği 3 Hindistan vatandaşına ateş açtı. Purinton'un vurduğu 3 kişiden biri hayatını kaybederken, zanlı gözaltına alındı.

Yeni Şafak
12:13 - 24/02/2017 Cuma
Güncelleme: 12:52 - 24/02/2017 Cuma
Yeni Şafak
ABD'nin Kansas eyaletinde Adam Purinton isimli ABD vatandaşı, Arap zannettiği 3 Hindistan vatandaşına ateş açtı.
ABD'nin Kansas eyaletinde Adam Purinton isimli ABD vatandaşı, Arap zannettiği 3 Hindistan vatandaşına ateş açtı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde 51 yaşındaki Adam Purinton, ırkçı sözler söyledikten sonra 3 kişiyi vurdu



ABD, ülkede artan yabancı düşmanlığını ve Trump yönetiminin göçmenlere uyguladığı baskıları tartışırken, Kansas'tan gelen bir cinayet haberi ülkede gündem yarattı.



Kansas eyaletinin Olathe şehrinde bir adam, Çarşamba gecesi bir gece kulübünde 3 kişiyi silahla vurdu. Vurulan kişilerden biri kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.



Olayın görgü tanıklarından olan bir gece kulübü çalışanı, 51 yaşındaki Adam Purinton'ın ırkçı sözler sarf ettikten sonra gece kulübünde bulunan 2 Hint asıllı kişiye ateş açtığını söyledi. Purinton'ın ateş açmadan önce, "Ülkemden defolun" dediği öne sürüldü. FBI, olayın ırkçı motivasyonla gerçekleşip gerçekleşmediğini henüz doğrulamadı.



Olayda 32 yaşındaki Srinivas Kuchibhotla'nın hayatını kaybettiği, beraber oturduğu arkadaşı Alok Madasani'nin ise yaralandığı belirtildi. Olayda yaralanan diğer kişinin, olayı engellemeye çalışan 24 yaşındaki Ian Grillot olduğu bildirildi.



Grillot yaptığı açıklamada, "Birçok insan beni arayarak kahraman olduğumu söylüyor. Ancak bu öyle bir şey değil. Sadece bir insanın başka bir insan için yapması gereken bir şeyi yaptım. Nereden geldiği veya etnik kökeni önemli değil. Hepimiz insanız. Sadece doğru olduğunu hissettiğim şeyi yaptım." ifadelerini kullandı.



#Adam Purinton
#Srinivas Kuchibhotla
7 yıl önce