|

ABD’den NATO’ya kuşatma

ABD, Trump yönetiminin başa gelmesi ile adeta NATO'yu kuşatmaya aldı. Trump yönetimi, NATO'yu yeniden biçimlendirmek ve özellikle Avrupalı üyelerin elini taşın altına daha çok sokmasını istiyor.

Yeni Şafak
04:00 - 23/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 19:28 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Donald Trump
Donald Trump

Son olarak Beyaz Saray'dan Trump'ın 25 Mayıs'taki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmasına ilişkin açıklama da bu tercihi doğrular nitelikte. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada “Başkan, NATO nezdindeki mevkidaşları ile görüşmeyi ve ittifak için hayati öneme sahip terörle mücadele ve sorumluluk paylaşımı gibi konuları tartışmayı sabırsızlıkla bekliyor” ifadeleri kullanıldı.



TARİHİ DEĞİŞTİRİN


Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın program yoğunluğunu gerekçe göstererek 5-6 Nisan'da Brüksel'de yapılacak toplantının farklı bir tarihe alınmasını resmi olarak talep etti. Tillerson'ın aynı dönemde Çin ve Rusya programları bulunuyor. ABD Savunma Bakanı James Mattis de NATO Genel Sekreteri Mark Stoltenberg ile yaptığı görüşmede, “Bugün etrafımızdaki belirsizlik ve zorluklara karşı NATO'yu güçlendirmemiz ve adapte etmemiz gerekir” ifadelerini kullandı.


#ABD
#Donald Trump
#NATO
7 yıl önce