|

Açgözlüler hepimizi hedef alıyor

İsrail polisinin Harem-i Şerif’in kapılarına kurduğu metal arama dedektörlerini protesto eden Filistinli Müslümanlara destek için Aksa’nın kapısına gelen Kudüs Rum Ortodoks Başpiskoposu Hana Atallah, ‘Müslüman kardeşleriyle dayanışma içinde olduklarını’ söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 03:18 - 24/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Açgözlüler hepimizi hedef alıyor
Açgözlüler hepimizi hedef alıyor

Hristiyanıyla Müslümanıyla tüm Filistin halkının işgal ve ırkçılığa karşı tek vücut olduğunun herkes tarafından bilindiğini vurgulayan Başpiskopos Atallah, şunları kaydetti: “Mescid-i Aksa’yı hedef alanlarla, Hristiyanların vakıflarını hedef alarak buraları yasadışı bir şekilde ele geçirip çalanlar aynı kişilerdir. Bizler Filistinli Hristiyan ve Müslümanlar olarak, İsrail’in hepimizi hedef alan aç gözlülüğüne karşı birliğimizi muhafaza etmeliyiz. Kudüs’teki kiliseler Mescid-i Aksa ile dayanışma içerisinde olduklarını ilan etti ve biz de Müslüman kardeşlerimize olan desteğimizi tekrar etmek için bugün buradayız. Mescid-i Aksa’nın hedef alınması sadece Müslümanlara karşı değil, aynı zamanda Hristiyanlara karşı da yapılmış bir eylemdir. Biz özgürlüğü için mücadele eden tek bir halkız.”

Fanatik Yahudiler zaman zaman Filistin ve İsrail’deki kiliselere ve Hristiyanlara ait diğer mekanlara da saldırılar düzenliyor. İsrail işgali sonrası onbinlerce Filistinli Arap Hristiyan da tıpkı Müslümanlar gibi, doğdukları toprakları terk etmek zorunda kalarak mülteci durumuna düştü. Bugün 8,5 milyon nüfuslu İsrail’de yaşayan Hristiyan Arapların sayısı 123 bin civarında. Bu Hristiyanların çoğunluğunu temsil eden kilise ise Rum Ortadoks Kilisesi. 

#Filistin
#Mescid-i Aksa
#Kudüs
7 yıl önce