|

Almanya’da Türkiye çatlağı

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, İncirlik konusunu gelecek hafta Brüksel’deki NATO Zirvesi’nde gündeme getireceklerini açıkladı. CDU milletvekili Roderich Kiesewetter ise askerlerin İncirlik’ten çekilmesine karşı olduklarını belirtti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/05/2017 Cumartesi
Güncelleme: 02:42 - 20/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Almanya’da Türkiye çatlağı
​Almanya’da Türkiye çatlağı

15 Temmuz darbe girişimine katılan FETÖ’cü asker ve generallere kalkan olan Almanya'da hükümet, İncirlik ve Konya üsleri konusunda kavgaya tutuştu.

Konuyla ilgili yaşanan tartışmalar Başbakan Angela Merkel liderliğindeki Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partileri ile Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) arasını açtı. SPD’li Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in Konya’da konuşlandırılan AWACS erken uyarı uçaklarını da çekebileceklerini ifade etmesi hükümetin büyük ortağında olumlu bulunmadı.

Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, İncirlik’in bir Türk üssü olduğunu belirterek bunun iki ülke arasındaki bir tartışma olduğunu söyledi. Konya’daki üssün ise bir NATO üssü olduğunu vurgulayan Seibert, “Farklılık da bu. NATO AWACS’ları iki önemli görev için kullanılıyor. NATO hava sahasının gözetlenmesinde önemli rol oynuyorlar. Bu çok önemli.” ifadesini kullandı.

#Almanya
#NATO
#15 Temmuz
7 yıl önce