|

Almanya'nın üs talebine Ürdün'den yanıt

Almanya Savunma Bakanı Von der Leyen, İncirlik'te konuşlu Alman askerlerinin Ürdün'e taşınması konusunda Ürdün'den destek sözü geldiğini açıkladı.

Yeni Şafak
21:52 - 21/05/2017 Pazar
Güncelleme: 21:55 - 21/05/2017 Pazar
Diğer
İncirlik askeri üssü
İncirlik askeri üssü

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Ürdün'ün İncirlik Üssü'nde konuşlu Alman askerlerinin Ürdün'e taşınması konusunda her türlü yardıma hazır olduğunu kendisine ilettiğini söyledi.

Deutsch Welle Türkçe'nin haberine göre, Almanya Savunma Bakanı Von der Leyen, Ürdün Kralı Abdullah'ın "İncirlik'teki Alman Ordusu'na ait yakıt ikmal uçaklarıyla Tornado tipi keşif uçaklarının Ürdün'e taşınmasının zaruri hale gelmesi halinde her türlü yardım ve desteği vermeye hazır olduklarını belirttiğini" ifade etti.

"Kral Abdullah olumlu yanıt verdi"

Almanya Savunma Bakanı Von der Leyen, cuma günü İncirlik Hava Üssü'ne alternatif olarak gündeme gelen Ürdün'deki Muvaffak Salti Askeri Üssü'nü ziyaret etmiş, cumartesi günü de Kral Abdullah ile görüşmüştü.

Savunma Bakanı, Ürdün'deki hava üssünü ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada, 'Üs ile ilgli umduğundan daha iyi bir tablo ile karşılaştığını' belirtti. Von der Leyen, üste sadece Ürdün güçlerinin değil, ABD'li, Hollandalı ve Belçika ordusuna ait askerlerin de görev yaptığını söyleyerek, 'Ürdünlü yetkililerin son derece yardımsever olduklarını' ekledi.




#Ürdün
#Almanya
7 yıl önce
default-profile-img