|

Asya'da sular ısınıyor

ABD'ye ait USS Carl Vinson savaş gemisi Kore Yarımadasına yaklaştı. Bölgede yaşanan gerilimin ardından ABD'nin bölgeye gönderdiğini açıkladı savaş gemisinin bölgeye ulaşması ile gerilimin daha da artacağı tahmin ediliyor.

Yeni Şafak ve
15:07 - 28/04/2017 Cuma
Güncelleme: 15:14 - 28/04/2017 Cuma
Diğer
ABD savaş gemisi USS Carl Vinson, Kore Yarımadasına ulaştı.
ABD savaş gemisi USS Carl Vinson, Kore Yarımadasına ulaştı.

ABD Başkanı Donald Trump ve ABD yönetiminin daha önce bölgeye gönderdiğin açıkladığı ancak daha sonra tahmin edilen rotanın tam tersi yönde ilerlediği ortaya çıkan ABD savaş gemisi USS Carl Vinson'un sıcak bölgeye iki saat uzaklıkta olduğu açıklandı.

ABD ordusunun Pasifik Komutanı Amiral Harry Harris, taarruz filosunun çarşamba günü Filipin Denizi'nde olduğunu ve Kuzey Kore'ye iki saat saldırı mesafesinde bulunduğunu açıkladı. Kuzey Kore'nin nükleer tehditlerine karşı gövde gösterisi için bölgeye gönderilen filo, Busan limanına demirleyen nükleer denizaltı USS Michigan'a katılacak.

Japon ve Güney Kore gemileri de bölgede

Hürriyet'İn haberine göre, ABD donanmasının internet sitesinde paylaşılan fotoğraflarda, Güney Kore ve Japon savaş gemilerinin USS Carl Vinson'la birlikte seyrettiği görülüyor. Üç ülke, kısa süre içinde birlikte büyük bir tatbikata başlayacak. Fotoğraflarda ayrıca bazı helikopterlerin atış yaptığı yer aldı.

Güney Kore'ye füze savunma sistemi kuruldu

Amiral Harrs, Güney Kore'de kurulumuna başlanan Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması (THAAD) füze savunma sisteminin birkaç gün içinde hazır olacağını ve Kuzey Kore'den gelebilecek saldırılara karşı koyacağını da söyledi.

Kuzey Kore'den yeni tehdit: Testler devam edecek

Washington, son haftalarda Çin üzerinden Kuzey Kore'ye baskı kurmayı denedi ancak bu adım henüz sonuç vermiş görünmüyor.

Pekin yönetimi, müttefiki Pyognyang'dan nükleer silah programına son vermesini istese de Amerikan CNN kanalına dün özel röportaj veren Kuzey Kore yönetiminden Sok Chol Won, testlerin asla durmayacağını söyledi. Won, "Denemeler, nükleer gücümüzü sağlamlaştırmanın önemli bir parçası. ABD'nin düşmanca hareketleri sürdüğü müddetçe asla nükleer ve füze testlerini sona erdirmeyeceğiz" dedi.

#ABD
#USS Carl Vinson
#Güney Kore
#Kuzey Kore
#Japonya
7 yıl önce