|

Atambayev: Mahkeme kararını beklemeliyiz

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, geçen yıl meclis binasını işgal etme girişiminde bulunan muhalif Milliyetçi Ata Curt Partisi lideri Kamçıbek Taşiyev, partinin Grup Başkanı Sadır Caparov ile Meclis Başkan Yardımcısı Talant Mamıtov'un yargı sürecine ilişkin, mahkeme kararını beklemek gerektiğini belirtti.

Aa
00:00 - 16/03/2013 Cumartesi
Güncelleme: 13:52 - 16/03/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Atambayev: Mahkeme kararını beklemeliyiz
Atambayev: Mahkeme kararını beklemeliyiz

Cumhurbaşkanı Atambayev, serbest bırakılması için Taşiyev'in memleketi Celalabad'dan gelen milletvekilinin destekçilerini kabul etti.

Atambayev, yargı sürecinin yasal zeminde yürümesi gerektiğini ifade ederek, "Mahkeme sürecini etkileyemem. Her şey kanunlara uygun olmalı. Mahkeme kararını beklemeliyiz" diye konuştu.

Muhalif milletvekilleri ile 7 kişinin yargılandığı Bişkek Pervomay İlçe Mahkemesi'ndeki dünkü duruşmada, savcı mütalaasını açıklamış, "iktidarı devirme girişiminde bulunmakla" suçlanan Caparov ile Taşiyev'e 10'ar, Mamıtov'a 9, gösteride sunuculuk yapan eski savcıya 8 yıl ağır hapis cezası istemişti.

Milletvekillerinin serbest bırakılması için daha önce de gösteriler düzenlemişti.

Kanadalı yatırımcıların işlettiği Kumtor altın madenine dikkati çekmek için 3 Ekim'de miting düzenleyen Milliyetçi Ata Curt Partisi Milletvekili Sadır Caparov'a destek veren partinin lideri Taşiyev, konuşmasında, cumhurbaşkanlığının bulunduğu meclis ve başbakanlık binasını işgal çağrısı yapmış, eylemciler polis tarafından göz yaşartıcı gazla dağıtılmıştı.


11 yıl önce