|

Ateşkes çağrısı

Suriye'de 19 Eylül'de ateşkesin sona erdiğini açıklayan rejim ve destekçisi Rusya, Halep'e yönelik ağır bombardımanı sürdürüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/09/2016 Salı
Güncelleme: 21:35 - 26/09/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Bir haftada 444 kişinin hayatını kaybettiği katliama dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor. Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull Sydney, ateşkesin bozulmasının trajedi olduğunu dile getirerek Halep'in yok olma tehlikesi ile karşı kaşıya kaldığını hatırlattı. Turnbull, “İnsanlık adına, Halep'te yaşayan halka yardım ulaştırılabilmesi için ateşkesin yeniden sağlanması gerekir” ifadesini kullandı.



DAYANILACAK GİBİ DEĞİL


İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström da Rusya ve Esed rejimine Halep'te saldırıları durdurma çağrısında bulundu. Wallström “Enkaz altından çıkarılan çocuklar, kanlar içinde yerde yatan insanlar, hastanelerin bombalanması, gerçekten dayanılacak gibi değil” dedi. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Halep'teki saldırıların sona ermesi için girişimde bulunmamaları halinde Rusya ve İran'ın, “Bölgede işlenen savaş suçlarının ortağı olacaklarını” söyledi. Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Halep'te yaşananların barbarlık olduğunu söyledi.Rusya'dan çatışmaların durdurulması konusunda harekete geçmesini beklediklerini ifade eden Seibert, “Tek başına sözler, Halep'teki insanlara yardım etmez” diye konuştu.


#Suriye
#Ateşkes
#Rusya
8 yıl önce