|

Avrupa’da evet öfkesi

Türkiye’de anayasa referandum sonucunun evet çıkmasının ardından Almanya ve Avusturya’da çifte vatandaşlıl tartışmaları başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/04/2017 Cuma
Güncelleme: 04:47 - 21/04/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Avrupa’da evet öfkesi​
​Avrupa’da evet öfkesi​

Avusturya İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka, Avusturya vatandaşı olduktan sonra yasadışı yollarla yeniden Türk vatandaşı olanlara para cezası verilmesi konusunda hazırlık yapıldığını açıkladı. Avusturya basınında yer alan haberlere göre, dün bakanlar kurulu toplantısı öncesinde açıklama yapan Sobotka, yasadışı olarak yeniden Türk vatandaşlığını alanların Avusturya vatandaşlığının iptalinin yanı sıra, gelecekte 5 bin Euro da para cezası vermelerini sağlayacak yasal düzenleme yapacaklarını söyledi.

“Türkleri Almanya’dan gönderelim!”

Almanya’da ise aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisi “Referandumun çifte vatandaşlığın iyi bir fikir olmadığını gösterdiğini” öne sürdü. Partinin genel başkanvekili Alexander Gauland Alman haber ajansı dpa’ya yaptığı açıklamada referandum ile ‘otokrat sistem lehindeki oyların yüzde 60’ı aşmasının bu sistemi tercih edenlerin Almanya’ya ait olmadıklarını ortaya koyduğunu’ belirtti. AfD partisinin eş başkanı Jörg Meuthen, “en iyisinin, anayasa reformundan yana oy kullanan Türklerin Almanya’dan gönderilmesi olduğunu” söyledi.

#Avrupa
#Anayasa referandumu
#16 Nisan 2017
7 yıl önce