|

Avrupa'da yasakların hedefinde Müslüman kadınlar var

Avrupa'da birçok ülkede yükselen İslamofobi beraberinde Müslümanlara yönelik bir baskıyı da artırıyor. Fransa'da haşema ve burka yasakları tartışamaları Avrupa'nın diğer ülkelerine de sıçradı. İsviçre'de burka ile ilgili yapılan bir ankette halkın yüzde 71'nin burka yasağını desteklediğini ortaya koydu.

Yeni Şafak
15:06 - 28/08/2016 Pazar
Güncelleme: 15:18 - 28/08/2016 Pazar

Avrupa'da İslamofobinin yükselişi her geçen gün artmaya devam ediyor. Fransa, Avusturya, Almanya, İtalya ve Belçika gibi ülkelerde Müslümanlar hedef haline geldi. Birçok ülke sözde terör ile mücadele adı altında Müslüman toplumuna saldırıyor. Saldırıların ve tartışmaların en çok etkilediği grup ise Müslüman kadınlar. Peç, burka, haşema ve başörtüsü yasakları ile Müslüman kadınlar üzerinden bir kimlik siyaseti inşa eden Avrupa ülkeleri bir takım yasaklar geliştirerek Müslüman kadınlara yaşam hakkını sınırlandırıyorlar. En son Fransa'da haşema yasağı tüm ülkede yürürlüğe sokulmak istenmiş ancak uygulama Danıştay'a takılmıştı.



Benzer bir tartışma da İsviçre'de yaşanıyor. İsviçre'de burka yasağı tartışmaları alevlenirken, ülkenin önde gelen gazetelerinden Le Matin gazetesinin yaptığı anket çalışmasında katılımcıların yüzde 71'nin 'burka'ya karşı olduğunu belirtti.



İsviçre genelinde yaptıklarını duyurdukları araştırmaya göre katılımcıların yüzde 16'sının 'burka'ya karşı olmadığı; yüzde 13'ünün de bu konuda kararsız olduğu belirtildi.



Araştırmaya göre erkeklerin büyük kısmının 'burka yasağı' istediği; kadınların büyük kısmının ise bu yasağa karşı oldukları vurgulandı. İsviçre yasalarına göre şu anda burka yasak.






#İsviçre
#Burka yasağı
#Fransa
#Anketler
#Avrupa
8 yıl önce