|

Avustralya’da DEAŞ'a füze bilgisi veren kişi tutuklandı

Avustralya'nın Yeni Güney Galler (NSW) eyaletinde terör örgütü DEAŞ'ın füze teknolojisi geliştirmesine yardım etmekle suçlanan bir kişi tutuklandı.

Yeni Şafak
18:31 - 28/02/2017 Salı
Güncelleme: 18:36 - 28/02/2017 Salı
AA
Tutuklanan şahsın ömür boyu hapis cezasına çarptırılabileceği belirtiliyor.
Tutuklanan şahsın ömür boyu hapis cezasına çarptırılabileceği belirtiliyor.

Avustralya Federal Polisi, füze teknolojisi geliştirmesi için DEAŞ'a internet üzerinden yardım etmekle suçlanan 42 yaşındaki elektrikçi Haysem Zehab'ın evine operasyon düzenledi.



Young kasabasındaki operasyonda sırasında gözaltına alınan Zehab, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.



Avustralya doğumlu Zehab'ın, hakkındaki suçlamayla ilgili 8 Mart'da Parramatta yerel mahkemesinde yargılanmaya başlayacağı belirtildi. Zehab, suçlu bulunması halinde ömür boyu hapis cezasına çarptırılabilir.



Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Zehab'ın, ülke içinde bir terör faaliyetinden değil yurt dışındaki terör örgütüyle ilişkisi nedeniyle tutuklandığını vurgulayarak, DEAŞ terörünün küresel bir sorun haline geldiğini, öte yandan Avustralyalıların ümitsizliğe kapılmamaları gerektiğini söyledi.



Turnbull, "Bizi bölmek istiyorlar, birbirimize düşmemizi istiyorlar, başarılı olmalarına izin vermeyeceğiz." ifadesini kullandı.



Avustralya'da terör suçundan hüküm giyenler, suçlarının mahiyetine göre ömür boyu hapis cezasına çarptırılabiliyor.



Bu hükümlülerin topluma tehdit oluşturduklarına kanaat getirilmesi durumunda ceza sürelerinin bitimine bir yıl kala, Adalet Bakanlığı süre uzatımı için başvuruda bulunabiliyor.




#Avustralya
#DEAŞ
#Terör
7 yıl önce