|

Avustralyalı siyasetçiden Trump'a: Senin paspasın değiliz

Avustralyalı senatör Nick Xenophon, üzerinde "Avustralya senin paspasın değildir" yazan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın fotoğrafının bulunduğu bir paspasın üzerinde poz verdi.

Yeni Şafak
16:45 - 7/02/2017 Salı
Güncelleme: 16:49 - 7/02/2017 Salı
Reuters
Avustralyalı senatör Nick Xenophon.
Avustralyalı senatör Nick Xenophon.

Avustralyalı senatörün parlamento önünden Donald Trump'a gönderdiği mesaj tartışma yarattı.



Senatör Nick Xenophon, üzerinde ABD Başkanı Donald Trump'ın gülümseyen fotoğrafının yer aldığı ve "Avustralya senin paspasın değildir" yazan bir paspasın üzerinde poz verdi.



Xenophon'un Trump'ın fotoğrafının bulunduğu bölgeye basmaması ise dikkat çekti.



Trump destekçisi senatör Cory Bernardi'yi de eleştiren Xenophon, paspasın Bernardi için iyi bir hediye olacağını belirterek, Bernardi'nin "iyi bir Trump hayranı" olduğunu söyledi.



Avustralya Trump'ı tartışıyor


ABD Başkanı Donald Trump, Başbakan Malcolm Turbull ile yaptığı telefon görüşmesiyle ve göçmenlerle ilgili açıklamasıyla Avustralya'da tartışma konusu olmuştu.





Trump 2 Şubat günü sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yaptığı bir açıklamada, "İnanabiliyor musunuz? Obama yönetimi Avustralya'dan binlerce yasadışı göçmen kabul etmişti. Neden? Bu aptalca işi inceleyeceğim" demişti.



Medyada 'yabancı düşmanlığı' göndermesi


Avustralyalı senatörün bu mesajı medyada ilgi çekici yorumlara konu oldu. Indiatoday, senatörün soyadı olan "Xenophon" ile İngilizcede yabancılara yönelik güvensizlik ve düşmanlık duyanlar için kullanılan "xenophobe" kelimesini yan yana yazarak, senatörün yabancı düşmanlığının üzerine bastığını değerlendirdi.




#Avustralya
#Donald Trump
7 yıl önce