|

BAE virüsü Kafkasya’da

Ortadoğu’da çürümeye yüz tutmuş statükoyu korumak adına kaos ve krizi bir virüs gibi yayan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), şimdi gözünü Kafkasya’ya dikti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/07/2017 Friday
Güncelleme: 08:24 - 21/07/2017 Friday
Yeni Şafak
BAE virüsü Kafkasya’da
BAE virüsü Kafkasya’da

Ortadoğu’da Türkiye ve Katar gibi bölgenin geleceğine yatırım yapan iki gücü, darbe girişimleri ve ambargoları destekleyerek, hedef alan Körfez’in çıbanbaşı ülkesi, şimdi de Ermenistan’ı Kafkasya’da destekleyerek, Azerbaycan ve Türkiye’nin bölgede güvenliği ve istikrarı sağlayan rollerini tehdit ediyor.

BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed el Nahyan’ın dün gerçekleştirdiği Ermenistan ziyareti bu kirli planın ilk adımı olarak görüldü. BAE Dışişleri Bakanı’nın Ermenistan’ın başkenti Erivan’daki sözde soykırım anıtını ziyaret etmesi, çiçek bırakması ve ziyaretinden dolayı ayrıcalık hissettiğini açıklaması dikkat çekti. BAE yönetiminin ilgili ziyaretle FETÖ’ye verdiği siyasi ve finansal desteğin bir benzerini, Ermenistan ve bağlantılı Ermeni lobisi/diasporasına da vererek, Türkiye’ye yönelik düşmanca çevreleme politikasını geliştirme çabasında olduğu görülüyor.

İsrail ile
sıcak ilişki

Haziran ayında BAE’nin Washington Büyükelçisi Yusuf el-Uteybe’nin sızan e-posta yazışmalarında, ülkenin ABD’deki İsrail lobisi ile işbirliği kurduğu ifşa oldu. Yine birçok medya kuruluşuna yansıyan haberlerde BAE yönetiminin İsrail ile ortak askeri tatbikatlar düzenlediği ve Filistin direniş örgütü Hamas’ı zayıflatmak amacıyla Muhammed Dahlan gibi bölgenin kiralık katili bir isme ordu kurmayı planladığı ve Gazze’de bir darbe peşinde olduğu ortaya çıktı. BAE’nin Filistin’deki direniş hareketlerine destek veren Katar ve Türkiye’yi hedef aldığı da biliniyor.

#BAE
#Kafkasya
7 years ago