|

Batı'nın yeni bahanesi: Karar bizim değil

Norveç Dışişleri Bakanlığı, FETÖ'cü askerlerin kabul edilmesi üzerine tırmanan gerilim üzerine "Sığınma başvuruları konusunda kararı Norveç Göçmen Dairesi verir. Bu bizim işimiz değil" açıklamasını yaptı. Bakanlıktan gelen bu açıklama Almanya'nın Türk yetkililerin etkinliklerinin engellenmesinin 'belediye kararı' olduğu açıklamasını hatırlattı.

Yeni Şafak
10:20 - 23/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 19:25 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Norveç Dışişleri Bakanlığı, NATO'da görevli dört subay ile bir askeri ateşenin ülkeye sığınma başvurularının kabul edilmesi ile ilgili bir açıklama yaptı.



Televizyon kanalı NRK'ya gönderilen açıklamada, "Genelde Norveç Göçmen Dairesi'nin sığınma başvuruları konusunda aldığı kararlara gösterilen uluslararası tepkiler ile ilgili yorumda bulunmuyoruz. Sığınma başvuruları konusunda kararı Norveç yasaları çerçevesinde Norveç Göçmen Dairesi verir" denildi.



  1. Darbeciyi sahiplendi
  2. NATO'da görevli dört FETÖ'cü subay ile bir askeri ataşenin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Norveç'e yaptıkları sığınma başvuruları Norveç Göçmen Dairesi tarafından kabul edildi.
  3. Karar ile birlikte FETÖ'cü subaylar Norveç'te oturma ve çalışma hakkı kazanmış oldu. Sığınma başvurusunda bulunan dört subay ile bir askeri ateşinin avukatı Kjell M. Brygfjeld Norveç'e sığınma başvurusu yapan dört subay ile askeri ataşenin sığınma başvurularının kabul edildiğini doğruladı.

Almanya'da benzer bahaneyi öne sürmüştü


Bakanlıktan gelen bu açıklama Almanya'nın Türk yetkilelilerin etkinliklerinin engellenmesinin belediye kararı olduğu açıklamasını hatırlattı.








#Norveç
#FETÖ
#15 Temmuz darbe girişimi
7 yıl önce