|

BM'den Kızıldeniz'deki tekne saldırısı için soruşturma çağrısı

Birlemiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Grandi, yaptığı açıklamada, "Çatışan bütün taraflara, bu tür saldırıların tekrar yaşanmaması ve sorumluların ortaya çıkarılması adına muntazam bir soruşturma çağrısında bulunuyorum" dedi.

Yeni Şafak
20:25 - 20/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 20:08 - 24/03/2017 Cuma
AA
Birleşmiş Milletler
Birleşmiş Milletler

Birleşmiş Milletler (BM), Yemen'in Kızıldeniz kıyılarında Somalili göçmenleri taşıyan tekneye helikopterle yapılan hava saldırısına ilişkin tüm taraflara soruşturma başlatılması çağrısında bulundu.



BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nden (BMMYK) yapılan açıklamada, perşembe günü Hudeyde Limanı karşısında 145 göçmeni taşıyan tekneyi hedef alan ve 42 kişinin hayatını kaybettiği saldırı kınandı.



BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, Yemen'deki şiddet ve çatışmalardan kaçan sivillere yönelik saldırının mazur görülemeyeceğini belirterek, "Bu korkunç olaya ilişkin birçok soru cevapsız kaldı. Çatışan bütün taraflara, bu tür saldırıların tekrar yaşanmaması ve sorumluların ortaya çıkarılması adına muntazam bir soruşturma çağrısında bulunuyorum." ifadelerini kullandı.



BMMYK, tekneye yapılan saldırıda 42 Somalili göçmenin öldüğünü ve 39 kişinin kurtarılarak Hudeyde'deki hastanelere kaldırıldığını duyurmuştu.



Ayrıca BMMYK ekibinin, kurtarılan göçmenlere sağlık, gıda ve nakdi yardım yaptığı bildirilmişti.



BMMYK açıklamasında ayrıca Yemen'in 270 bin sığınmacıya ev sahipliği yaptığı, bunların 255 bininin Somalili olduğu bilgisi verilmişti.



Öte yandan saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.


#Birleşmiş Milletler
#Yemen
#Somali
7 yıl önce