|

Boko Haram 200 kişiyi kaçırdı

Nijerya'nın kuzeydoğu eyaleti Borno'da bir köyden en az 200 kişi Boko Haram örgütü tarafından kaçırıldı. Bölgedeki terör eylemleriyle sık sık gündeme gelen Boko Haram, bugün sabah saatlerinde de seyir halindeki bir araca saldırarak 12 kişiyi öldürdü.

Yeni Şafak
13:31 - 18/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 11:37 - 18/12/2014 Perşembe
AA
ARŞİV
ARŞİV

Halk tarafından oluşturulan görev gücü sözcüsü Jubrin Gunda, "İsyancılar, Bintiri köyünü basarak, aralarında kadınların da bulunduğu 200'den fazla kişiyi kaçırdı" şeklinde açıklama yaptı. 


Boko Haram örgütü tarafından nisan ayında Borno'nun Chibok kasabasında bir öğrenci yurdundan kaçırılan 200'den fazla kız çocuğunun hala isyancıların elinde olduğu belirtiliyor.


Ticari aracı durdurup 12 yolcuyu öldürdüler


Nijerya'nın Borno eyaletindeki terör eylemleriyle gündeme gelen Boko Haram militanları, seyir halinde olan bir aracı durdurdu. Ticari araca saldıran örgütün, 12 erkek yolcuyu öldürüp, araçtaki bir kadın ve bir kız çocuğunu kaçırdıkları belirtildi.


Boko Haram militanlarının, ülkenin kuzeyinde sadece kasım ayında düzenlediği saldırılarda 300'den fazla kişi hayatını kaybetti. Örgütün son beş yıldır düzenlediği saldırılarda çoğunluğu sivil olmak üzere yaklaşık 13 bin kişi yaşamını yitirdi.


116 militan öldürüldü

Öte yandan, Nijerya'ya Boko Haram ile mücadele konusunda destek veren 
Kamerun hükümeti, Nijerya sınırı yakınında 116 Boko Haram militanının öldürüldüğünü ifade edildi.
#nijerya
#boko haram
#afrika
9 yıl önce