|

Cibuti'den Somali'ye destek çağrısı

Cibuti Cumhurbaşkanı Guelleh, uluslararası topluma terörle mücadelede Somali'ye destek verilmesi çağrısında bulundu.

Yeni Şafak
21:08 - 22/02/2017 Çarşamba
Güncelleme: 21:10 - 22/02/2017 Çarşamba
AA
Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh
Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh

Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh, uluslararası topluma terörle mücadelede Somali'ye destek verilmesi çağrısında bulundu.



Somali'nin yeni seçilen Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu'nun göreve gelmesi münasebeti ile 124 ülkeden devlet başkanları ve hükümet temsilcileri ile uluslararası kurum temsilcilerinin katılımıyla başkent Mogadişu'da tören düzenlendi.



Törene katılan Guelleh, "Somali'de yönetimin barışçıl bir şekilde devredildiğine dikkati çekerek, Fermacu'nun göreve gelmesini, demokratikleşme sürecinin tamamlanmasının önünü açacak tarihi bir adım olarak nitelendirdi.



Uluslararası topluma çabaların birleştirilmesi ve terörle mücadelede Somali'ye destek verilmesi çağrısında bulunan Guelleh, "Türkiye, Suudi Arabistan ve Hükümetlerarası Kalkınma Otoritesi (IGAD) ülkeleri, Somali'nin istikrarının uluslararası ve bölgesel istikrarın tamamlayıcısı olduğu konusunda hemfikir." dedi.



Ülkesinin, Sudan'da barış ve istikrarın sağlanması için harcanan çabalara desteğini sürdürdüğünü vurgulayan Guelleh, yeni Cumhurbaşkanı Fermacu ile Somali'de birlik ve güvenliğin sağlanması ile ülkenin yeniden imarı için çalışmaya hazır olduğunu söyledi.


#Somali
#Cibuti
7 yıl önce