|

Çin'den Türkiye açıklaması

Çin Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Şanghay İşbirliği Örgütü ile iş birliğini derinleştirme arzusunu değerlendireceklerini açıklayarak, "Türkiye, Avrasya'da önemli bir ülke ve ŞİÖ'nün önemli bir diyalog ortağı" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
17:17 - 13/03/2017 Monday
Güncelleme: 17:36 - 13/03/2017 Monday
AA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 4 Eylül 2016'da Çin'de gerçekleşen G20 zirvesinde Xi Jinping ile görüştü.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 4 Eylül 2016'da Çin'de gerçekleşen G20 zirvesinde Xi Jinping ile görüştü.

Çin, Türkiye'nin bölgesinde önemli bir ülke olduğunu belirterek Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) kapsamında ilişkileri güçlendirebilecekleri mesajını verdi.



Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, başkent Pekin'de düzenlediği günlük olağan basın toplantısında, ŞİÖ'nün dışarıya açık, gözlemci ülkelerle diyalog ve iş birliğine önem veren bir oluşum olduğunu söyledi.



Bir gazetecinin Türkiye'nin ŞİÖ ile iş birliğini güçlendirme arzusunu birçok defa dile getirmesi konusunda Pekin yönetiminin görüşünü sorması üzerine Hua, "Türkiye, Avrasya'da önemli bir ülke ve ŞİÖ'nün önemli bir diyalog ortağı" dedi.



Sözcü Hua, "Diğer üye ülkelerin de aynı fikirde olması durumunda, Çin tarafı olarak Türkiye'nin ŞİÖ ile iş birliğini derinleştirme arzusunu ortaklaşa değerlendireceğiz." diye konuştu.



Çin, Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Tacikistan'ın üyesi olduğu ŞİÖ'nün Enerji Kulübü dönem başkanlığı görevini, diyalog ortağı sıfatıyla bu yıl Türkiye üstleniyor.







#Şanghay İşbirliği Örgütü
#Çin
7 years ago