|

Danimarkalılar baklavayı Yunan tatlısı sanıyor

Danimarka devlet televizyonunda program sunan ünlü aşçı Brian Egelunds, Türk tatlısı baklavayı Yunan tatlısı olarak tanıtınca büyük bir gaf yaptı. Ülkede, ulusal bir gazetenin de aynı hataya düşmesi yeni bir tartışma başlattı

Cihan
00:00 - 9/08/2009 Pazar
Güncelleme: 03:12 - 9/08/2009 Pazar
Yeni Şafak
Danimarkalılar  baklavayı Yunan  tatlısı sanıyor
Danimarkalılar baklavayı Yunan tatlısı sanıyor

Danimarka devlet televizyonu DR'da program yapan ünlü aşçı Brian Egelunds'un ünlü Türk tatlısı baklavayı Yunan tatlısı zannettiği ortaya çıktı. Ülkenin yemek otoritelerinden biri olarak kabul edilen Brian Egelunds'un yaptığı bu gaf büyük tepki çekiyor. Danimarka'nın ulusal gazetelerinden birinde yayınlanan bir haberde de Türk tatlısı baklava Yunanistan tatlısıymış gibi gösterildi. Ünlü aşçı Egelunds'a göre, Avrupa'nın en meşhur yedi tatlısı ve bu tatlıların yapıldıkları ülkeler sıralanıyor. Birinci sırada Fransızların ünlü tatlısı profiterolü var. Onun hemen ardından İspanyolların Flan'ı ve İtalyanların Tramisu'su geliyor.

DÜZELTME GELMEDİ

4. sırada Avusturya'nın Apfeltsrudel'i, 5. sırada ise İngiltere'nin Custard'ı geliyor. Ancak altıncı sıraya geldiğinde Danimarkalı aşçı büyük bir gaf yapıyor ve Türk tatlısı baklavayı Yunan tatlısı olarak gösteriyor. Yedinci sırada ise İsveç'in Cheezecake'i bulunuyor. Devlet televizyonunda çok izlenen bir yemek programı yapan ve Kopenhag'da bir restoranı olan Brian Egelunds henüz konuyla ilgili bir düzeltme yapmadı.





15 yıl önce