|

DEAŞ Türk askerine saldırdı: 4 şehit

Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı harekatı kapsamında El-Bab operasyonunu yürüten Türk askerlerinin terör örgütü DEAŞ'ın saldırısına uğradı. Saldırıda 4 askerimizin şehit olduğu belirtilirken, 15 askerimiz de yaralandı. Saldırı sonra yapılan hava harekatında 45 DEAŞ'lı teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

Yeni Şafak
11:28 - 21/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 13:39 - 21/12/2016 Çarşamba
DHA
24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nda Türk birlikleri, Suriye'de El-Bab yönünde ilerliyor.
24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nda Türk birlikleri, Suriye'de El-Bab yönünde ilerliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan ve 120'nci gününe giren 'Fırat Kalkanı Harekatı' ile desteklenen Özgür Suriye Ordusu mensuplarının ilerlemeye çalıştığı El Bab yakınlarındaki Türk askerlerinin konuşlu olduğu sahra hastanesinin kurulu olduğu bölgeye terör örgütü DEAŞ teröristlerince saldırı düzenlendi. Saldırıda 4 askerimiz şehit oldui 15 askerimiz yaralandı. DEAŞ saldırısının püskürtülmesinin ardından yaralıların sınır hattına taşınması için çalışma başlatıldı.



Saldırı sonrası DEAŞ'a bombardıman: 45 terörist etkisiz


Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab'a yapılan hava harekatında, terör örgütü DEAŞ'a ait 47 barınma hedefi imha edildi, 45 terörist etkisiz hale getirildi.


TSK, saldırıya ilişkin şu açıklamayı yapmıştı:



  • Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab ve civarında sürmekte olan çatışmalar esnasında, Özgür Suriye Ordusu birliklerine destek veren TSK unsurlarımızdan 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş; biri ağır olmak üzere 11 kahraman silah arkadaşımız maalesef yaralanmıştır. Yaralılar süratle hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ağır yaralı arkadaşımızın hayati tehlikesi yüksektir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, TSK personeline ve yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı öğrenilirken, yaralı askerlerin getirileceği Kilis ve Gaziantep'teki hastanelerde teyakkuz durumuna geçildi. Hain saldırıda şehit düşen askerlerin de bölgeye sevk edilen ambulans ve helikopterler ile Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na taşınması için çalışma başlatıldığı bildirildi.



Fırat Kalkanı Harekatı'nda Türk askerinin ilerlediği, El-Bab, Halep'in kuzeydoğusunda yer alıyor.








#DEAŞ
#TSK
#Fırat Kalkanı
7 yıl önce