|

Dünyaca ünlü seri katil öldü

1960'lı yıllarda ABD'de işlediği cinayetlerle ün kazanan ve kendisine taktığı 'Şeytan' adıyla bilinen Charles Manson Kaliforniya'da hayatını kaybetti. Defalarca cezaevine girip çıkan Manson'un kendisine hayran bir kitle ile birlikte 35 kişinin ölümünden sorumlu olduğu belirtiliyor.

Yeni Şafak
10:00 - 20/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 10:52 - 20/11/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
ABD'de işlediği cinayetlerle gündeme gelen Charles Manson öldü.
ABD'de işlediği cinayetlerle gündeme gelen Charles Manson öldü.

Dünyanın en ünlü seri katillerinden Amerikalı Charles Manson öldü.

California Ceza İnfaz Kurumundan yapılan açıklamada,
1969 yazında Los Angeles'ta hamile oyuncu Sharon Tate ve diğer 6 kişinin ölümlerini organize etmekten suçlu
bulunan Manson'un, 83 yaşında Kern Cezaevi'nde hayatını kaybettiği bildirildi.
Defalarca hapse girip çıktı

Gençlik yıllarında birçok kez cezaevine girip çıkan Manson, 1960'larda ABD'de kendisine hayran kitlesi oluşturdu ve üyelerinin büyük bölümü kadınlardan oluşan hippi bir tarikatın lideri haline geldi.

Müritlerine Polonyalı aktör Roman Polanski'nin 8,5 aylık hamile eşi oyuncu Sharon Tate ve 6 kişiyi öldürten Manson, bir yıl süren yargılamanın ardından Susan Atkins, Patricia Krenwinkel ve Leslie Van Houten ile idam cezasına çarptırıldı.


California Yüksek Mahkemesinin 1972'de idam cezasını kaldırmasının ardından Manson ve diğer sanıklara verilen idam cezaları ömür boyu hapis cezasına çevrildi.

ABD'de ve dünyada büyük yankı uyandıran cinayetler, birçok film ve televizyon şovuna konu olmuştu.


Charles Manson kimdir?

Ünlü seri katil Charles Manson, 12 Kasım 1934’te doğdu. Charles Manson, çocuk yaşlarda annesinin cezaevine girmesi nedeniyle hırsızlık yaparak geçinmeye, sokaklarda yaşamaya başladı. İlk kez 18 yaşında kendisi de tutuklandı. Cezaevinde bıçak tehdidiyle bir koğuş arkadaşı tarafından cinsel istismara uğrayınca ıslah evine yerleştirildi. 1954 yılında şartlı tahliye ile serbest kaldı. Sahte çek vermek, kadın satıcılığı, uyuşturucu suçlar nedeniyle defalarca hapse girip çıktı.

1967 yılında son kez tahliye olduktan sonra, etrafına topladığı kişilerle bir "aile" oluşturarak Los Angeles ta bir çiftliğe yerleşti. Bu çiftlikte geliştirdiği "teorilerle" yönlendirdiği müritlerinden 5 kişi, Roman Polanski'nin hamile eşi Sharon Tate, Abigail Folger, Polonyalı oyuncu Wojciech Frykowski, erkek kuaförü Jay Sebring, ve lise mezunu bir genç Steven Parent'i Los Angeles, Kaliforniya'da vahşice öldürdüler.


Ertesi gece bu kez Manson'un da katıldığı grup, Labianca çiftini aynı şekilde öldürüp parçaladı. Taraftarı olan bir kadının, farklı bir suçla tutuklandığında, işledikleri cinayetleri övünerek anlatması sonucunda Manson ve 4 arkadaşı tutuklandı. İdama mahkûm edilmelerine rağmen Kaliforniya yüksek mahkemesince idam cezasının kaldırılmasıyla, cezaları ömür boyu hapis şekline dönüştürüldü. Toplam cinayetlerinin sayısı belirlenemeyen Manson ve grubunun 35 ölümden sorumlu olduğu sanılır.


#Charles Manson
#ABD
#Seri Katil
6 yıl önce