|

Esed, 800 DEAŞ’lıyı İdlib’e taşıdı

Türkiye’nin Suriye’de harekat hazırlığı yaptığı İdlib’e 800 DEAŞ’lı terörist geçti. DEAŞ’lıların, Suriye meclisinde halen milletvekili olan Ahmet Derviş aracılığı ile Hama-Akerbat bölgesinden rejime ait otobüslerle İdlib’e taşındığı öğrenildi. Teröristlerin TSK’ya saldırmayı planladığı belirtiliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/09/2017 Cuma
Güncelleme: 00:42 - 22/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
İdlib’e, Hatay-Cilvegozu Sınır Kapısı’ndan zırhlı ve iş makinalarının girişi başladı. Sınırı geçen araçlar ara bölgede bekliyor.
İdlib’e, Hatay-Cilvegozu Sınır Kapısı’ndan zırhlı ve iş makinalarının girişi başladı. Sınırı geçen araçlar ara bölgede bekliyor.

Hatay-Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan zırhlı araç ve iş makinalarının girişi başladı. Türkiye’nin müdahele hazırlığı yaptığı Suriye’nin İdlip bölgesine yönelik hazırlıklar tamamlandı. Heyeti Tahrir el Şam grubu tarafından kontrol edilen Suriye’nin İdlib iline yönelik ilk sevkiyat Cilvegözü Sınır Kapısından yapılmaya başlandı. Sevkiyat kapsamında ilk olarak iş makineleri ve zırhlı araç gecişi sağlandı. Sınır kapısını geçen araçlar ara bölgede bekletiliyor. Sınırın Suriye tarafını tank ve zırhlı geçişlere hazırlamak için 8 kepçe ile haberleşme amaçlı alt yapı kurulumunu sağlayacak araçlar sınır kapısından giriş yaptı.

KALEMUN'DAN DA TERÖRİST GELEBİLİR

Türkiye’nin harekat hazırlığı yaptığı İdlib’e 800 DEAŞ militanı sevk edildi. Hama’ya bağlı Ebu Dali köyünden geçiş yapan 800 DEAŞ’lı TSK’ya karşı savaşacak. Suriye parlamentosunda halen milletvekili olan Ahmet Derviş aracılığı ile Hama-Akerbat bölgesinden rejime ait otobüslerle İdlib’e taşındı. Çoğunluğu eski Cundul Aksa militanı olan DEAŞ’lılar, ön safta savaşmak için Türkiye sınırına nakledilecek. Geçtiğimiz günlerde Lübnan sınırı Kalemon bölgesinden yine Suriye rejimi tarafından Deir ez Zor’a taşınan DEAŞ’lılardan bir kısmının da İdlib’e gönderileceği kaydediliyor.

  • Havadan ölüm yağdı
  • Suriye’nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki İdlib’e düzenlenen şiddetli hava saldırıları dün de devam etti. Han Şeyhun beldesi 16, Neyrab köyü 16, Temanya beldesi 9, Sıkeyk köyü 5, Hamidiye köyü 4, Teri, Sahyan köyleri ile Kefer Nebil ilçesi 2’şer, Habit, Termela, Tehtaya, Tah köyleri ile Marzita beldesi birer kez hava saldırısına uğradı. Saldırıda en az 12 sivil hayatını kaybetti. Esed rejiminin 4 Nisan’da en az 100 sivili kimyasal silahla öldürdüğü Han Şeyhun’a sabah saatlerinde düzenlenen saldırıda aynı aileden 3 kişi ölmüştü. Beldeye kısa süre önce düzenlenen bir başka saldırıda da en az 3 çocuk öldü, 1 kadın yaralandı. Habit köyünde de saldırılardan dolayı boşaltılan bir okul binası vuruldu, 1 kadın hayatını kaybetti. Salı günü başlayan saldırılarda üç hastane ve sivil savunmaya ait (Beyaz Baretliler) üç yardım merkezi de bombalanmıştı. Savaş uçaklarının kime ait olduğu henüz tespit edilemedi
#Esed
#Suriye
#DEAŞ
7 yıl önce