|

Fas'ta hükümet kurma görevi el değiştiriyor

Fas Kralı 6. Muhammed, hükümet kurma görevini Benkiran'dan alıp aynı partiden başka bir milletvekiline vereceği açıkladı. 5 aydan fazla bir süre geçmesine rağmen hükümetin kurulamaması üzerine Kral 6. Muhammed'in anayasal hakkını kullanarak bu görevi aynı partiden başka bir milletvekiline vereceği duyuruldu.

Yeni Şafak
11:54 - 16/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 12:01 - 16/03/2017 Perşembe
AA
5 aydan fazla bir süre geçmesine rağmen hükümetin kurulamaması üzerine Kral 6. Muhammed'in anayasal hakkını kullanarak görevi aynı partiden başka bir milletvekiline vereceği duyuruldu.
5 aydan fazla bir süre geçmesine rağmen hükümetin kurulamaması üzerine Kral 6. Muhammed'in anayasal hakkını kullanarak görevi aynı partiden başka bir milletvekiline vereceği duyuruldu.

Fas Kralı 6. Muhammed'in, 5 ayı aşkın bir süredir sonuca ulaşılamaması nedeniyle hükümet kurma görevini Adalet ve Kalkınma Partili Başbakan Abdulilah Benkiran'dan alarak aynı partiden başka bir milletvekiline vereceği bildirildi.



Konuya ilişkin yapılan açıklamada, 7 Ekim 2016'da gerçekleştirilen genel seçimlerden 48 saat sonra hükümet kurma görevinin Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Sekreteri Abdulilah Benkiran'a verildiği hatırlatıldı.



Açıklamada, 5 aydan fazla bir süre geçmesine rağmen hükümetin kurulamaması üzerine Kral 6. Muhammed'in anayasal hakkını kullanarak bu görevi aynı partiden başka bir milletvekiline vereceği duyuruldu.



Ülkede 7 Ekim 2016'daki genel seçimlerden sonra meclisteki milletvekili dağılımı; Adalet ve Kalkınma Partisi 125, Asalet ve Çağdaşlık Partisi 102, İstiklal Partisi 46, Milli Bağımsızlar Birliği 37, Halk Hareketi 27, Halk Gücü Sosyalist Birliği 20, Anayasal Birlik Partisi 19, İlerleme ve Sosyalizm Partisi 12, Sosyal Demokrat Partisi 3, Federal Demokratik Sol Parti 2, Demokratik Birlik Partisi 1 ve Sol Yeşiller Partisi 1 sandalye olarak gerçekleşmişti.



Seçimlerden birinci çıkan Adalet ve Kalkınma Partisinin Genel Sekreteri Abdulilah Benkiran, 10 Ekim'de Fas Kralı 6. Muhammed tarafından yeni hükümeti kurmakla görevlendirilmişti. Benkiran 5 ayı aşkın bir süredir yeni hükümeti kurma çalışmalarını sürdürüyordu.



#Fas Kralı 6. Muhammed
7 yıl önce