|

Gazze’de konut satacaklar!

Batı Şeria’da yerleşimci teröristler için evler inşa etmekle tanınan “Harey Zahav” isimli emlak şirketi İsraillilere, Gazze’den konut satışı için reklam yayınlamaya başladı. Reklamda yerle bir olmuş Gazze fotoğrafı üzerinde resmedilmiş evler yer alıyor. Şirketin sloganı ise “Uyan, sahil evi rüya değil. Şimdi satış öncesi fiyatlarla” şeklinde.

Neslihan Önder
04:00 - 18/12/2023 Pazartesi
Güncelleme: 02:33 - 18/12/2023 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

75 yıllık tarihini hırsızlık ve yağma ile oluşturan İsrail’in gözü şimdi de Gazze topraklarında. Aylardır Gazze’de insanlık tarihinde eşine az rastlanır katliamlara ve soykırıma imza atan İsrail, 52 bin 500’den fazla konutu da yerle bir etti. Batı Şeria’da yasadışı yerleşim yerleri inşa etmede öncü bir şirket olan Harey Zahav isimli emlak şirketi, henüz enkaz altında dahi binlerce ölünün bulunduğu Gazze’de ev satışı için reklam yayınladı. Sahil şeridinde ev inşa etmeyi planlayan emlak şirketi o reklamlara da “Uyan, sahil evi rüya değil. Şimdi satış öncesi fiyatlarla” sloganlarını yazdı.

ENKAZIN ÜZERİNE EV TASARLADILAR

Daha önce de Filistin yönetimine ait Batı Şeria topraklarında işgalciler için evler, siteler ve villalar inşa eden Harey Zahav emlak şirketi, Gazze’deki soykırımı fırsat bilerek, yeni projesini duyurdu. Sosyal medyada reklamlarını paylaşan şirket, İbranice paylaştığı görsellerde “Biz Harey Zahav olarak Gush Katif’e dönüşe zemin hazırlamak için çalışıyoruz. Bölgenin ıslahı, atıkların temizlenmesi ve işgalcilerin (Filistinliler) sınır dışı edilmesi için çalışanlarımız faaliyet gösteriyor. Yakın gelecekte kaçırılanların, askerlerimizin bir şekilde evlerine dönmesini ve Gazze Şeridi’nde tüm Gush Katif bölgesinde inşaatlara başlayabileceğimizi umuyoruz” ifadelerine yer verdi. Ayrıca yerle bir olmuş Gazze Şeridi’nin fotoğrafı üzerine resmedilmiş evler de dikkati çekti.

GUSH KATİF PLANLARI

İsrail, Gazze’nin daha önce işgal edildiği yıllarda Yahudi yerleşim bölgelerine “Gush Katif” ifadesini kullanıyor. İsrail’in 2005 yılında sona eren işgal yıllarında Gazze Şeridi’nin güneyinden orta kesimlerine kadar uzanan “Gush Katif” bölgesi, uluslararası hukuka aykırı inşa edilen 21 yerleşim yerinden oluşuyordu. İsrail, tek taraflı bir kararla Gazze Şeridi’nden çekildiği Ağustos 2005’te Gush Katif bölgesindeki yerleşim yerlerinde oturan yaklaşık 8 bin 600 Yahudiyi başka bölgelere tahliye etmişti. İsrail ordusunun, 73 gün önce başlattığı savaş kapsamında ise abluka altındaki Gazze Şeridi’ne giren askerler, ulaştıkları bölgelerde İsrail bayraklarını diktikleri fotoğraflar paylaşıyor.

AÇIK AÇIK İŞGAL ÇAĞRISI

Aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in de aralarında bulunduğu İsrailli yetkililer de “Yaşasın İsrail halkı” etiketiyle askerlerin söz konusu fotoğraflarını paylaşmaya başladı. Ben-Gvir, 11 Kasım’da bir televizyon kanalına yaptığı açıklamalarda, “Şimdi Gazze Şeridi’ni işgal etme çağrısı yapıyorum” demişti.



#İsrail
#Gazze
#Batı Şeria
5 ay önce