|

Güney Afrikalı Müslümanlardan kilise saldırısına tepki

Güney Afrika'da çarşamba günü Aziz Marks Anglikan Kilisesi'ne düzenlenen saldırı ülkedeki Müslümanlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Yeni Şafak
18:24 - 30/09/2017 Cumartesi
Güncelleme: 18:27 - 30/09/2017 Cumartesi
AA
​Güney Afrikalı Müslümanlardan kilise saldırısına tepki
​Güney Afrikalı Müslümanlardan kilise saldırısına tepki

Güney Afrika'daki Müslümanlar kiliseye düzenlenen saldırıyı kınadı.

Güney Afrikalı ilahiyatçı Abdül Halik Allie, yaptığı açıklamada, saldırının Güney Afrika için üzücü bir durum olduğunu belirterek, "Aziz Marks Anglikan Kilisesi'ne karşı yapılan vandalizmi şiddetle kınıyoruz." dedi.

Allie, "Ülkedeki Müslümanlar olarak konunun takipçisi olacağız ve faillerin en kısa sürede adalete teslim edilmeleri konusunda güvenlik güçlerimize güveniyoruz." ifadesini kullandı.

Güney Afrika'daki Müslüman Yargı Konseyi (MJC) de saldırıyla ilgili bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, "İbadet yerleri cami, sinagog veya tapınak olsun, kutsal mekanlardır. Bu mekanlar toplumun her kesiminden saygı görmeli ve korunmalıdır." denildi.

Güney Afrikalıların hangi ırktan olursa olsun birlik ve beraberlik içinde yaşaması gerektiğinin önemine işaret edilen açıklamada, "Güney Afrikalı Müslümanların ve diğer inanç sahiplerinin, Apartheid döneminde beyaz azınlık yönetimine karşı verdiği mücadele günlerine dayanan dinlerarası ilişkileri var." ifadelerine yer verildi.

Çarşamba günü Güney Afrika tarihinde önemli bir yeri olan ve ırkçı Apartheid döneminde siyahların beyazlara karşı direnişinin sembolü olarak tanımlanan Aziz Marks Anglikan Kilisesi, bir grup tarafından yağmalanarak ateşe verilmişti.

Cape Town Polis Sözcüsü Yüzbaşı Van Wyk, 20 yaşındaki bir kişinin olayla bağlantılı olarak gözaltına alındığını ve soruşturmanın ardından yargı önüne çıkarılacağını açıklamıştı.

#Güney Afrika
#Terör
#Kilise
6 yıl önce