|

Halep’in sesi Time listesinde

Suriye'de devam eden iç savaş sırasında paylaştığı twitter mesajlarıyla Halep’in sesi olan Bana Alabed, TIME dergisinin “İnternet’in en etkili 25 ismi” listesinde yer aldı. Bana’nın 360 binden fazla takipçisi bulunuyor.

Yeni Şafak
04:00 - 28/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 03:12 - 28/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Bana ve ailesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir araya gelmişti.
Bana ve ailesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir araya gelmişti.
EN ETKİLİ 25 İSİMDEN BİRİ

Amerikan TIME dergisi, İnternet’te içerik üreten dünyanın en etkili 25 ismini açıkladı. Listede, geçtiğimiz yıl, Suriye’nin Halep kentindeki, Esed rejimi ve muhalifler arasındaki çatışmalar sırasında, annesinin desteğiyle paylaştığı twitter mesajlarıyla tanınan 8 yaşındaki Bana Alabed de yer aldı. TIME her yıl yayımladığı listeyi, küresel çapta sosyal medyada etki ve haber olma kriterleriyle hazırlıyor.

BAŞKAN TRUMP DA LİSTEDE

Esed rejiminin, kuşatma altına aldığı Doğu Halep’ten birçok fotoğraf ve video paylaşan Bana, Halep’in sesi haline gelmişti. Twitter’daki @AlabedBana hesabında yaklaşık 366 bin takipçiye sahip olan Bana ve ailesi, Aralık 2016’da Doğu Halep’ten tahliye edilmelerinin ardından Türkiye’ye yerleşmişti. 25 kişilik listede ABD Başkanı Donald Trump, İngiliz yazar J. K. Rowling gibi isimler de yer alıyor.

#Donald Trump
#Bana Alabed
7 yıl önce