|

Han Şeyhun'daki kimyasal saldırı incelenecek

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü Genel Direktörü Ahmet Üzümcü, Esed rejiminin Han Şeyhun'da gerçekleştirdiği kimyasal saldırının incelenmesi için hazır olduklarını açıkladı.

Yeni Şafak
09:24 - 29/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 09:30 - 29/04/2017 Cumartesi
AA
Esed rejimi Han Şeyhun'da kimyasal saldırı düzenledi.
Esed rejimi Han Şeyhun'da kimyasal saldırı düzenledi.

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ) Genel Direktörü Ahmet Üzümcü, Hollanda'nın Lahey kentinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Han Şeyhun'a gitmek için hazırız ve biz bunun için bazı önlemler aldık." dedi.

Han Şeyhun bölgesinin muhaliflerin kontrolünde olduğunu aktaran Ahmet Üzümcü, "Onun için orada bulunan gözlemcilerle muhaliflerin bazı anlaşmalar yapmaları gerekecek. KSYÖ ekibinin araştırma yapabilmesi için önce ekibin güvenliğinin sağlanması gerekir. KSYÖ ekibinin Suriye'deki güvenliğinin sağlanması için Birleşmiş Milletler yetkilileri ile temas halindeyiz." ifadesini kullandı.

Üzümcü, KSYÖ'nün yaptığı deneyler sonucunda, Han Şeyhun'daki saldırıda sarin ya da benzeri bir toksin kullanıldığına dair bulguların olduğunu belirtti.

İlk raporun yaklaşık 10 gün içinde yayımlanmasını beklediğini vurgulayan Ahmet Üzümcü, "KSYÖ ekibi, saldırıya uğrayan mağdur ve kurtulanlardan kanıt toplayarak, numuneler üzerinde deney yapıyor. Sadece ilk incelemelere göre hareket edilmeyecek. KSYÖ ve BM uzmanlarından oluşan ayrı bir soruşturma mekanizması araştırmaya devam edecek." diye konuştu.



#Suriye
#Esed rejimi
#Han Şeyhun
#Kimyasal saldırı
7 yıl önce