|

Hep aynı yalanlar

Türkiye’yi güneyden kuşatacak terör koridoru projesi kapsamında Suriye PKK’sına gizli/açık mühimmat yağdıran ABD, gönderdiği silahların Türkiye’ye karşı kullanılmayacağını iddia ederek herkesle alay etmeyi sürdürüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/06/2017 Cuma
Güncelleme: 01:52 - 23/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Jim Mattis
Jim Mattis

2013 yılından buyana Suriye’de PKK/PYD’ye cephane gönderen Pentagon, 9 Mayıs’ta ABD Başkanı Donald Trump’ın onayladığı yasa sonrası sevkiyatı göstere göstere yapmaya başladı. Son bir buçuk aylık süreçte terör örgütüne gönderilen ağır silah yardımı 350 TIR’a ulaştı. Sevk edilen paketlerde onbinlerce hafif silahın yanısıra bini aşkın yüksek teknoloji ürünü tanksavar sistemleri de var (AT-4 ve SPG-9). Suriye’nin kuzeyinde örgüte teslim edilen bu silahlar çok geçmeden Şırnak’taki Kato dağları ve Hakkari kırsalında PKK’lı teröristlerin elinde bulundu. Ankara’nın tüm uyarılarına rağmen teröristleri desteklemeyi sürdüren Washington, eldeki bütün kanıtlara rağmen sözkonusu silahların Türkiye’ye karşı kullanılmayacağı iddiasını sürdürüyor. Bölgedeki planlarını hayata geçirmek için zaman kazanmaya çalışan Pentagon, Türkiye’yi oyalama hamlelerine bir yenisini daha ekledi.

YİNE OLDUKÇA ŞÜPHELİ BEYAZ SARAY ‘SÖZ’LERİ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’a mektup gönderen ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, terör örgütü PYD’ye verilen silahlara ilişkin her şeyin ‘şeffaf’ olduğunu ileri sürdü, bütün teçhizatın fotoğraflı kanıt ve görsel envanterinin tutulduğunu savundu. PKK/PYD’nin Münbiç’in doğusuna çekileceği yönünde yıllardır söz veren ancak tam tersini yapan Beyaz Saray, terör örgütüne ilişkin yeni bir yalana daha imza attı. PYD’le gönderilen silahların Rakka’da DEAŞ’ın mağlup edilmesi sonrası geri alınacağını öne süren Mattis, cephaneye ilişkin ayrıntıların her ay düzenli olarak Türkiye ile paylaşılacağını savundu.


O fotoğrafa
ne diyecek

ABD, PKK’ya yolladığı yüzlerce TIR dolusu silahın Türkiye’ye karşı kullanılmayacağını öne sürerek oyalama taktiğini sürdürüyor. Bu konuda son hamleyi Işık’a mektup gönderen Mattis yaptı.


Fikri Işık’a gönderdiği mektupta ‘Türkiye ile planlı çalışma ve şeffaflık temelinde her türlü bilgi paylaşımının düzenli olarak yapılacağı garantisi veren’ Jim Mattis, Rakka’yı ele geçirecek kuvvetin yüzde 80’ini Arapların oluşturacağını ve şehri elde tutacak kuvveti yine Araplardan teşkil edeceklerini öne sürdü. DEAŞ’ı mağlup etmek için sahada PYD ile zorunlu bir işbirliklerinin bulunduğunu aktaran Mattis, meslektaşı Işık ile gelecek hafta Brüksel’de bir kez daha yüz yüze görüşmeyi çok arzuladığını ifade etti. Brüksel’de yapılacak görüşmede Işık’ın geçtiğimiz günlerde Hakkari kırsalında PKK’lılardan ele geçirilen tanksavar silahı AT-4’ün fotoğraflarını masaya koyması bekleniyor. ABD’nin PKK’ya verdiği silah seri numarası silinmiş halde bulunmuştu. Mattis’in bu konuda hangi bahaneye sarılacağı merak konusu.


#Türkiye
#ABD
#PKK
#PYD
#DEAŞ
7 yıl önce