|

Hocalı, insanlık için kara bir leke

Ermenilerin yaptığı Hocalı katliamınde ölenler için 25. yıldönümünde anma törenleri düzenlendi. Bakü’deki resmi törende Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev anıta çelenk bıraktı. Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Özoral da, Hocalı faciasının insanlık tarihinde kara bir leke olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 22:31 - 26/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
İlham Aliyev
İlham Aliyev

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan Hocalı Anıtı önünde, katliamın 25. yıldönümünde anma töreni için binlerce kişi, Azatlık Meydanından Hocalı Anıtına yürüdü. Anıtın önünde ilk başta resmi törenle Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev karşılandı. Törene Bakanlar, milletvekilleri ile Türkiyenin Azerbaycandaki büyükelçisi ile birlikte çok sayıda bürokrat yer aldı. Aliyev, törende anıt önüne çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Sonra Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Mihriban Aliyeva, Başbakan Artur Rasizade, Milli Meclis Başkanı Oktay Esedov, anıta gül ve karanfil bıraktı. Törenin resmi kısmından sonra binlerce Azerbaycanlı, Ermenilerin katlettiği 613 kişiyi anmak ve saygı duruşunda bulunmak için Hocalı Anıtına akın etti.





TÜRKİYE ADINA BÜYÜKELÇİ ÖZORAL KATILDI


Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Hocalı faciası insanlık tarihinde kara bir leke olduğunu söyledi. Türkiye Büyükelçişi çalışanları facianın 25. yıldönümünde Azerbaycanlılarla dayanışma sergilemek için büyükelçiliğin çalışanları ile beraber Hocalı Anıtını ziyaret etti. Türkiye'nin çeşitli illerinde de katliamı protesto gösterileri düzenlendi. İstanbul'da ise Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kentinde 26 Şubat 1992'de, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 613 kişinin katledilmesinin 25. yılı nedeniyle fotoğraf sergisi açıldı. MHP Beyoğlu İlçe Teşkilatı tarafından İstiklal Caddesi Tünel Meydanı'nda açılan sergide, katliamda yaşanan olayları gösteren fotoğraflar yer aldı.


#Hocalı
#Azerbaycan
#İlham Aliyev
7 yıl önce